Bilden som sprider skräck hos fansen

Superstjärnan missar matcher: ”Ska göra tester”

1 av 4
HOCKEY

Här är bilden som får Pittsburghs fans att hålla andan.

Superstjärnan Sidney Crosby har en rejäl svullnad på sin högra kind och Penguins GM Jim Rutherford utesluter inte att han kan ha drabbats av påssjukan.

– Just nu finns inga sådana indikationer, men vi ska göra ytterligare tester, säger han enligt NHL.com.

Påssjukan härjar i världens största hockeyliga. Över tio spelare har drabbats av barnsjukdomen och stjärnorna beordras nu att inte dela vattenflaskor och handdukar med varandra.

Nu sprids en bild på Sidney Crosby som säkerligen gör alla Pittsburgh Penguins-supportrar oroliga. När 27-åringen intervjuades av lagets egna tv-kanal under fredagens morgonvärmning inför matchen mot Calgary Flames var han rejält svullen på högra kinden.

Direkt efter att kameran stängdes av slog Crosby, enligt sajten The Score, fast att han inte drabbats av påssjukan.

Missar matcher

Men senare under fredagen kom beskedet att superstjärnan inte kommer kunna spela nattens match mot Calgary – och heller inte lördagens match mot Columbus Blue Jackets.

Pittsburg General Manager Jim Rutherford utesluter inte att 27-åringen drabbats av påssjukan, som liknar influensa, ger huvudvärk, feber, muskelvärk och svullna spottkörtlar.

– Just nu finns inga sådana indikationer, men vi ska göra ytterligare tester och kommer att ha analyserna klara om ett par dagar, säger han till NHL.com.

Duon tillbaka

Crosby ligger tre i NHL:s poängliga med sina 35 poäng (9+26) på 27 matcher.

Glädjande besked för Pittsburgh är dock att Kris Letang och Patric Hörnqvist finns med i nattens match mot Calgary Flames.

ARTIKELN HANDLAR OM