Hemliga knepet i utomhusmatchen

”Han ser cool ut – och det verkar hjälpa...”

Foto: AP
HOCKEY

Winter Classic kan få en extra krydda.

Karl Alzner planerar att spela – i solbrillor.

– Så länge jag inte bryter mot reglerna, säger han.

Vi har sett Edgas Davis använda ett par, men det var på fotbollsplanen. På nyårsdagen kan solglasögon göra sitt intåg – på världens största ishockeyscen.

Solen står lågt i USA:s huvudstad och spelarna i Washington Capitals och Chicago Blackhawks har blivit bländade när de testat utomhusrinken som smällts upp i Nationals Park. Det är ett vanligt förekommande problem i just utomhusmatcher och vid tidigare tillfällen har vi sett spelare äntra isen med svarta målningar under ögonen för att på så vis få bort reflektioner.

Under onsdagens träning testade Capitals ett nytt knep.

Eller ja, backen Karl Alzner gjorde det...

Är tillåtet

Lagets materialförvaltare hade tagit fram ett varsitt par Oakley solglassögon till samtliga lagets spelare men det var bara 27-åringen som gjorde slag i sak och gled ut på isen med ett par brillor.

– Jag kan inte klaga. De var grymma, gjorde tricket, säger han.

Och nej – det finns ingen regel som hindrar honom från att bära solglasögon på nyårsdagen när stormatchen äger rum.

– Så länge jag inte bryter mot reglerna kör jag om det är soligt!

”Såg häftig ut”

Enda bekymret är att Alzner riskerar att skada sig allvarligt om han exempelvis får en klubba i ansiktet, eller om han hamnar i slagsmål.

Men det är inget Caps-backen oroar sig för.

– De sitter rätt hårt så det ska vara lugnt. Problemet är om de hamnar på sniskan så att mitt synfält störs, säger han enligt Sportsnet.

En sak är i alla fall säker. Karl Alzner kommer att sticka ut.

– Han såg häftig ut. Och det verkar som att glasögonen hjälpte honom. Han hade bättre kontroll med dem på, säger lagkamraten Joel Ward efter träningspasset.

ARTIKELN HANDLAR OM