”Det har varit några riktigt tunga dygn”

Hjalmarsson om dödsbeskedet som skakade svensklaget

Niklas Hjalmarsson.
HOCKEY

WASHINGTON. Chicago Blackhawks-stjärnorna spelar ­dagens Winter Classic-match med tunga hjärtan.

Strax före jul gick lagets blott 34-årige materialförvaltare Clint Reif helt chockerande bort.

– Materialarna är som en del av laget, så det har varit några riktigt tunga dygn. Man kommer nog alltid att tänka på Clint när man kommer in i omklädningsrummet, säger Niklas Hjalmarsson till Sportbladet.

Chocken var stor när det bara dagarna före julafton meddelades att Clint Reif, materialförvaltare åt Chicago Blackhawks sedan nio år, hade avlidit.

Framförallt förstås för spelare och ledning – men också för den publik som följt Hawks och Capitals i tv-serien ”Road to Winter Classic”.

Så sent som kvällen innan sin bortgång var den blott 34-årige Reif med i ett inslag och berättade om sitt jobb bakom kulisserna.

Sedan tvingades kanalen lämna det hemska beskedet...

”Finns där varje dag”

För spelarna i Blackhawks – som nu, bara två veckor senare, förbereder sig för nyårsdagens Winter Classic-match mot Washington Capitals på baseboll-arenan Nationals Park – är sorgen fortfarande rå.

– Materialarna är som en del av laget. De gör allt för oss och vi uppskattar verkligen deras hårda arbete. Clint var dessutom en väldigt, väldigt bra kille, både professionellt och som människa, berättar Niklas Hjalmarsson när vi träffar honom i huvudstaden.

– Så det har varit några väldigt tunga dygn i laget. Man kommer nog alltid att tänka på Clint när man kommer in i omklädningsrummet. Han finns där varje dag.

Spelade samma dag

Redan samma dag som de fick beskedet om vännens bortgång spelade Blackhawks match, mot Toronto – och det var inte lätt.

– Nej, då var det så färskt och väldigt tufft. Vi lyckades ändå göra en bra match och vann. Men det är klart att man hade det i bakhuvudet hela matchen och efteråt var det inte roligt, fortsätter Hjalmarsson.

Som försöker ta den chockartade bortgången som en påminnelse om hur värdefull varje stund är.

– Man inser att man verkligen måste ta vara på den tid man har och utnyttja varje dag, säger han.

Orsaken till Clint Reifs död är ännu inte klarlagd.

ARTIKELN HANDLAR OM