Svenskarna klagade men Alzner rockade

”Solen var verkligen störande”

1 av 11 | Foto: Reuters
HOCKEY

NHL flyttade ut och plötsligt dök ett ovanligt problem upp: Solen.

Matchen försenad och svenskarna klagade.

Karl Alzner drog på sig solbrillorna och körde i Capitals 3-2-seger.

Foto: AFP

Solen skapade så stora problem att nedsläppet i Winter Classic mellan Washington Capitals och Chicago Blackhawks försenades. Ljuset var helt enkelt för starkt och skuggorna på isen för besvärliga för spelarna.

”Hoppas det blir bättre”

De som ändå såg att behärska omständigheterna bäst var hemmalaget Capitals som ledde med 2-1 efter den första, försenade och soliga, perioden.

– Det är lite svårt att se, men det ser ut som skuggorna försvinner på isen nu så jag hoppas det blir bättre i andra perioden, sa Washingtons Nicklas Bäckström.

I andra perioden hann solen gå ner bakom en av läktarna och förutsättningarna förbättrades för spelarna. Brandon Saad kunde då också kvittera för gästerna i den sjugradiga värmen.

– Solen var verkligen störande men i andra var det mycket bättre och jag kan inte klaga på isen, sa Blackhawks Niklas Hjalmarsson och fortsatte:

”Det är väldigt roligt”

– Det är kul. Stor publik och stor förväntan kring hela matchen. Det har byggts upp egentligen sedan starten av säsongen så det är väldigt roligt.

Med bara 12,9 sekunder kvar av matchen började den mäktiga baseball-arenan Nationals Park sedan att koka. Troy Brouwer drog då dit avgörande 3-2 för hemmalaget i power play – efter en mycket kontroversiell utvisning på Blackhawks lagkapten Jonathan Toews.

– Det kändes som lite kompensation för det kändes väldigt konstigt, sa experten Håkan Södergren i Viasat Hockey om hakningsutvisningen.

Det är ingen utvisning, säger kollegan Mattias Norström i Viasats studio.

Spelarna såg ändå ut att njuta inför 42 832 åskådare. Allra roligast såg Capitals Karl Alzner både ut och ut att ha. Den 26-årige backen valde en något ovanlig metod för att skydda sig mot att bländas genom att komma till spel med ett par solglasögon under visiret.

På sociala medier skämtades det gott om både en nyårsbakfylla och om rockstjärne-drömmar för Alzner.

ARTIKELN HANDLAR OM