”En fantastisk stämning”

Utomhusfesten gav Bäckström flashbacks till barndomsåren

1 av 11 | Foto: Reuters
HOCKEY

WASHINGTON. Det var aningen fler åskådare än det brukade vara på uterinken i Valbo – och lite mer fyrverkerier.

Nyårsdagens Winter Classic-batalj väckte ändå rätt sorts nostalgi hos Nicklas Bäckström.

– Jo, emellanåt kändes det som i barndomen. Det var verkligen roligt att få vara med om, säger ”Bäckis” till Sportbladet efter 3–2-segern på mäktiga Nationals Park.

Det är den grundläggande tanken med den utomhusmatch som blivit NHL:s nyårsdagsinstitution.

Evenemanget ska ta spelare, och publik, tillbaka till rötterna.

Och på Nicklas Bäckström fungerade det just så när hans Washington tog emot Chicago på baseboll-arenan Nationals Park.

– Jag växte ju upp på uterink, vid sportcentrum i Valbo, och litegrann kändes det som att vara tillbaka, säger han när vi träffar honom i ett stökigt omklädningsrum efter slutsignalen.

– Det var lite fler åskådare här, och lite mer fyrverkeri och flygplan, men annars så. Känslan fanns där. Det är väldigt roligt att få vara med om ett sånt här evenemang. Bara att komma in på arenan och se de fullsatta läktarna var stort.

Avgjorde i slutsekunderna

Det var antagligen rätt gott att kliva av också, för hemmalagets Troy Brouwer lyckades trycka in den avgörande 3–2-pucken när bara tolv sekunder återstod.

– Ja, upplevelsen blir helt klart roligare när man vinner. Vi vet alla hur bra Chicago är, men jag tycker vi höll jämna steg med dem och det känns såklart väldigt skönt att vi till slut kunde slå dem, säger ”Bäckis”.

– Samtidigt känns det som det minsta vi kunde göra för fansen när de hade tagit sig hit. De såg till att skapa en fantastisk stämning i arenan.

Ja, på den punkten var det till och med bättre än i Valbo på 90- talet...

ARTIKELN HANDLAR OM