Här är stjärnan som hade behövts i semin

Foto: TT
André Burakovsky.
HOCKEY

NEW YORK. Snacka om salt i JVM-såret...

I samma stund som Ryssland gick upp i 2-0-ledning mot Sverige i Toronto gjorde Andre Burakovsky mål för Washington i NHL också.

– När jag får chansen vill jag visa coachen att jag inte hör hemma på läktaren, säger han efter det som till slut blev en 4-3-seger mot Florida.

Andre Burakovsky skulle ju egentligen vara den stora stjärnan i Sveriges JVM-trupp och hade mycket väl kunnat påverka styrkebalansen i semifinalen mot Ryssland under söndagskvällen, men efter många turer vägrade Washington släppa den 19-årige skåningen – trots att han de senaste veckorna matchats sparsamt, och ibland inte alls, av coachen Barry Trotz.

Men i söndagens match mellan Capitals och Florida Panthers spelade han, med Alex Ovetjkin och Nicklas Bäckström och som sagt:

Ungefär samtidigt som ryssarna i den andra perioden gick upp i 2-0-ledning i Toronto prickade ”Burra” in ett mål för Caps – sitt femte för säsongen.

Han stod vid rätt plats intill Florida-kassen, fick pucken av Ovetjkin och dammade in den bakom Al Montoya.

”Visa att jag inte hör hemma på läktaren”

Det visade sig till slut bli det matchavgörande målet.

– Jag vill aldrig sitta och titta på matcherna och när jag får chansen att spela försöker jag visa att coachen att jag inte hör hemma på läktaren, säger Andre till Washington Post.

ARTIKELN HANDLAR OM