Ekman-Larssson satte elfte målet

HOCKEY

NEW YORK. Oliver Ekman-Larsson fortsätter smaska in mål.

Han gjorde det elfte för säsongen när Arizona slog Winnipeg i natt – och delar därmed förstaplatsen i backarnas målliga med Brent Burns och Erik Johnson.

– Det var ett väldigt enkelt ett i natt igen. Jag tror jag kunnat pricka in det med förbundna ögon, säger smålänningen till Sportbladet efter 4-1-segern.

Arizona Coyotes säsong är och förblir en berg- och dalbane-tur för alla inblandade.

De fick stryk av Dallas med 6-0 på nyårsafton, kom tillbaka och slog Columbus med 6-3 ett par dagar senare, åkte därefter på en ny 6-0-propp mot St Louis – och så slog de alltså Winnipeg med 4-1 i natt.

– Ja, det skulle verkligen behövas lite mer stabilitet. Så här kan det inte fortsätta, säger Oliver Ekman-Larsson när vi når honom efter Jets-matchen.

– När vi spelar som ikväll, får upp puckarna snabbt och forecheckar hårt, då är vi bra och svåra att spela mot. Men vi måste hitta ett sätt att göra det på ett mer kontinuerligt sätt.

Elfte målet

På en punkt finns det redan kontinuitet:

Olivers egen målfarlighet.

Han gjorde sitt elfte mål för säsongen när han i ett powerplay i början av nattens match, mycket karaktäristiskt, tog några skär in i slottet och fick en fin passning av Antoine Vermette.

De enda backar som gjort lika många mål är San Joses Brent Burns och Colorados Erik Johnson.

– Killarna hittar mig med fina passningar hela tiden. Även målet i natt kändes väldigt enkelt. Jag hade praktiskt taget öppet mål och hade kunnat pricka in pucken med förbundna ögon, säger han.

■ ■ ■

Daniel Sedin fick vet hur det känns att göra mål på en gammal kompis när Roberto Luongo i natt återvände till Vancouver för första gången sedan han, under rätt turbulenta former, lämnade Canucks förra säsongen.

Men det var ändå ”Bobby Lou” som fick sista skrattet, för hans Florida vände och vann med 3-1.

■ ■ ■

Att säga att New York Rangers fick revansch på LA Kings i natt vore att ta i; en grundseriematch kan ju aldrig jämföras med en Stanley Cup-final.

Men de fick i alla fall visa att de kan vinna även i Staples Center.

Slutsiffror: 4-3.

Därmed har de vunnit så kallade back-to-back-matcher i södra Kalifornien, först mot Anaheim igår och mot regerande mästarna i natt – och också tolv av sina tretton senaste matcher.

Henrik Lundqvist vilade i natt, men lär vara tillbaka mot San Jose på lördag.

■ ■ ■

Victor Rask gjorde sitt femte mål när Carolina vann bottenfinalen mot Buffalo med 5-2.

ARTIKELN HANDLAR OM