Backlund stekhet – målskytt igen

Comeback efter skadan – då gör svensken succé

1 av 2
HOCKEY

NEW YORK. Hockeyspelare brukar vara åtminstone en smula ringrostiga när de kommer tillbaka från långvariga skador.

Men inte Mikael Backlund.

Han har gjort mål i varenda match sedan han återvände i onsdags – och när Calgary i natt gästade ärkerivalen Vancouver blev han matchhjälte.

– Ibland blir det bara så och det är såklart skönt att ha fått en sådan start. Men mest glad är jag över att vi vann. Det var länge sedan vi gjorde det i Vancouver, säger ”Mikkis” till Sportbladet efter 1-0-segern.

Mikael Backlund genomgick tidigare i höst en operation för en magmuskelskada och hade inte spelat en match sedan slutet av oktober när han i onsdags gjorde comeback med sitt Calgary Flames.

– Det har varit en lång och jobbig höst. Först kunde jag inte göra mig själv rättvisa för att jag var skadad, sedan tog rehabiliteringen efter operationen mycket längre än jag hade tänkt, säger han när vi når honom efter nattens besök i Vancouver.

Och det borde dessutom vara lite trögt att komma igång igen efter så lång frånvaro.

Men tvärtom.

Het som en transformator

Den 25-årige västmanlänningen har varit het som en transformator på ABB hemma i Västerås sedan comebacken.

Han gjorde mål i första matchen mot Detroit, han gjorde mål i andra matchen mot Florida och han gjorde tammesjutton mål i tredje matchen mot Canucks i natt också.

– Ibland blir det bara så och det är såklart skönt att ha fått en sådan start. Det blir genast enklare då, säger han.

”Spelade fantastiskt”

I natt fick ”Mikkis” balja stor betydelse också – milt uttryckt. För trots att han prickade in den redan efter fem och en halv minut blev den matchens enda.

– Jag fick en fin passning av David Jones och sköt direkt och sedan studsade väl pucken lite turligt, fortsätter han.

– Just då trodde jag ju inte precis att det skulle bli matchavgörande. Men det blev det och det var tack vare vår målvakt, Joni Ortio. Utan honom hade det aldrig gått. Han spelade helt fantastiskt och höll nollan.

Och för Calgary Flames finns det nästan inget skönare än att slå just Vancouver.

– Nej, de är ju våra rivaler. Det här var också första gången på länge vi vann i Rogers Arena. Dessutom jagar vi Canucks i tabellen. Så det var väldigt skönt, säger matchhjälten Backlund.

ARTIKELN HANDLAR OM