Svenske rookien hetast i hela NHL

Målskytt för femte matchen i rad: Overkligt att göra mål på ”Henke”

HOCKEY

NEW YORK. Hetast i hela NHL just nu:

Svenske rookien Melker Karlsson.

Han gjorde mål för femte matchen i rad när hans San Jose tog emot New York Rangers i natt.

– Det känns overkligt att ha gjort mål på Henrik Lundqvist, säger den förre Skellefteå-stjärnan som nu döpts till ”The Melkman” eftersom han alltid levererar...

Melker Karlsson började säsongen – den första i Nordamerika – i farmarligan och plockades upp till den stora scenen först i början av december.

Men då gjorde han omedelbart starkt intryck på San Jose-coachen Todd McLellan, fick snabbt mycket förtroende och är en månad senare hetaste spelaren i hela ligan.

Med nattens balja på Henrik Lundqvist, inprickad i kritiskt skede i mitten av tredje perioden, gjorde den den 24-årige Lycksele-sonen mål för femte matchen i rad och ingen annan – inte Sidney Crosby, inte Alex Ovetjkin, inte Henrik Zetterberg – har en liknande svit.

Med nattens mål tangerade han även rookie-rekordet för längsta mål-streak i Sharks.

”Overkligt att ha gjort mål på Henke”

– Jag såg fram emot att spela mot Henrik Lundqvist ikväll. Han är en stor spelare i Sverige. Det känns overkligt att jag gjort mål på honom, säger Melker till nhl.com.

Till sist hjälpte det dock inte. Sharks fick stryk med 3-1 sedan Rick Nash satt sista målet i tom kasse i slutet.

– Ja, och när det kommer till kritan vill jag vinna. Det är roligt att göra mål men vi förlorade, säger den hete svensken.

Melker får trösta sig med att han redan börjar bli känd i hela NHL som ”The Melkman” (en ordvits på ordet mjölkbud) för att han alltid levererar...

ARTIKELN HANDLAR OM