Rangers ”svepte” västkustlagen

Henke: ”Verkligen lyckat”

HOCKEY

NEW YORK. Mot alla odds:

New York Rangers iscensatte i och med nattens seger mot San Jose Sharks en Kalifornien-”sweep”.

De vann alltså samtliga matcher under sin roadtrip i ”The Golden State”.

– Verkligen lyckat. Nu blir det en skön resa hem till New York, säger Henrik Lundqvist till Sportbladet efter den avslutande 3-1-vinsten.

Det finns numer inget svårare i NHL än att åka på roadtrip till Kalifornien. Anaheim Ducks, Los Angeles Kings och San Jose Sharks är inte bara tre exceptionellt bra hockeylag. De är stora och starka och blytunga att möta – i synnerhet när de får spela på hemmais.

Så innan New York Rangers i måndags flög västerut slog alla inblandade både i och runt laget fast att den här veckan skulle bli säsongens värdemätare.

Om det stämmer torde man nu kunna slå fast att ”Blueshirts” är en sannskyldig utmanare.

För Kalifornien-resan slutade i rungande succé.

En ”sweep”

De slog Anaheim i onsdags, de slog Kings kvällen därpå – och de avslutade med att slå San Jose med 3-1 i natt.

Kort sagt:

En ”sweep”.

– Det blev en riktigt bra tripp för oss. Det var en kul utmaning att komma hit och spela tre tuffa matcher och vi lyckades verkligen, säger Henrik Lundqvist när vi når honom efter Sharks-matchen.

”Skön resa till New York”

Just ”Henke” var den stora skillnaden i den sista matchen. För medan Rangers de facto dominerade långa stunder mot Ducks och Kings var de tillbakapressade i natt och hans majestät i kassen tvingades mota 30 skott.

– Vi spelade okej i den här matchen också, men var inte på topp, säger han.

– Dessbättre lyckades vi dock göra mål i viktiga lägen och vann ändå. Nu blir det en riktigt skön resa hem till New York i morgon.

ARTIKELN HANDLAR OM