Don Cherry hånar William Nylander

"Behöver backar - tar en liten svensk"

HOCKEY

Toronto kallar tillbaka William Nylander från Modo.

Då fortsätter Don Cherry, 80, raljera över 18-åringen.

– De behöver backar, backar, backar. Så tar de över en liten svensk, säger NHL-profilen.

TV-profilen Don Cherry.

Don Cherry, kommentator och programledare i kanadensiska "Hockey Night" i tv-kanalen CBC, är van att hamna i blåsväder. Och inte minst att skapa blåsväder.

Den här gången är det William Nylander som hamnat i skottgluggen hos den kontroversiella experten.

När det stod klart att Toronto bestämt sig för att återkalla William Nylander från SHL-jumbon Modo var Cherry inte sen med att håna jättetalangen.

– Det är precis vad Toronto behövde, säger han sarkastiskt enligt Sportsnet.

– Peter Horachek (coachen) har precis tagit över. Han behöver backar, backar, backar. Och att då ta över en liten svensk, jag är säker på att han är exalterad, fortsätter Don Cherry.

Jämför med Kadri

Han jämför William Nylander med Nazem Kadri, Toronto-spelaren som precis som svensken draftades i förstarundan. Då, år 2009, imponerade Kadri på försäsongen, men skickades ner i OHL när NHL skulle till att starta.

– Kadri var en bättre spelare när han var 18. Jag kommer ihåg när de skickade ner honom, jag gick bananas. Han hade bäst plus/minus-statistik i laget och så sa de att han inte var tillräckligt bra defensivt. Han ledde offensiven och de skickade ner honom när han var 18. Jag kunde inte tro det.

– Jag säger inte att Nylander inte kan göra mål. Men låt oss titta på honom: han är liten, han är inte involverad i spelet, han kan göra mål, han åker ganska bra skridskor. Vem vet, kanske han gör 40 mål. Men jag tvivlar.

"Förstör inte mitt spel"

Detta är inte första gången som Don Cherry hånar William Nylander. Efter att Toronto skickade honom till Modo i höstas menade han att det var för "att rädda livet på Nylander".

– Han får säga vad han tycker och tänker, men det kan inte förstöra mitt spel, svarade William Nylander.

Don Cherry är sedan tidigare en erkänd svenskhatare. Alla från Nicklas Bäckström till Markus Näslund har fått kritik av honom.

ARTIKELN HANDLAR OM