Lämnar Boston efter pappans cancerbesked

Gagné kommer inte tillbaka

Foto: TT
Simon Gagné.
HOCKEY

Simon Gagnés pappa är döende i cancer.

Nu spelar Boston Bruins 34-åring inte mer den här säsongen.

– Den senaste månaden har varit extremt svår för mig, säger han.

I mitten av december avbröt Simon Gagné sin NHL-comeback efter 23 matcher med Boston Bruins. Anledningen var att stjärnans pappa drabbats av en obotlig cancer.

34-åringen lämnade på obestämd tid. Nu står det klart att han inte kommer tillbaka den här säsongen.

– I nuläget känner Simon att han måste vara hemma med sin familj och han har Boston Bruins fulla stöd i sitt beslut, säger klubbens general manager Peter Chiarelli.

”Kommer att gå bort”

Efter beslutet har Boston lyft bort Gagné från laguppställningen och ändras hans status till ”avstängd”, för att kunna ta in en ny spelare.

– Den senaste månaden har varit extremt svår för mig eftersom min pappa är sjuk och kommer att gå bort. För att spela i NHL måste du vara 100 procent mentalt, känslomässigt och fysiskt engagerad i spelet. I det här läget vet jag att jag inte kan vara nära den nivån, säger Gagné till klubbens hemsida och fortsätter:

– Bruins organisation och mina lagkamrater har varit fantastiska mot mig och min familj under den här tiden. När jag bestämde mig för att inte återvända den här säsongen pratade jag med Peter och försäkrade honom om att jag inte ville att organisationen eller mina lagkamrater skulle påverkas. Tillsammans bestämde vi oss att ändra min status så att laget kan han en full aktiv laguppställning.

Gagné har gjort tre mål och en assist på 23 matcher den här säsongen.

ARTIKELN HANDLAR OM