Rask nollade Rangers

Femte raka segern för Bruins

Foto: AP/TT
Rask storspelade i Bruins-målet
HOCKEY

PHILADELPHIA. De tog femte raka segern, Tuukka Rask höll nollan och fansen fick beskedet svensk-bekante rookie-sensationen David Pastrnak blir kvar i Beantown hela säsongen.

Det var, försiktigt uttryckt, en bra natt för Boston Bruins.

– Första halvan av grundserien har varit svår, men nu känns det som att vi hittat vårt spel igen, säger coachen Claude Julien efter 3-0-segern över New York Rangers.

Redan i första periodpausen under hemmamatchen mot New York Rangers fick fansen i TD Garden anledning att jubla i högan sky.

För då kom beskedet att Bruins bestämt sig för att behålla förre SSK:aren David Pastrnak – som gjort fyra mål på två matcher – hela säsongen, trots att man därmed bränner första året på hans rookie-kontrakt.

– Som coach ville jag utan tvekan behålla honom och jag tror ledningen kände likadant. Det var ett ganska enkelt beslut, säger coachen Claude Julien till nhl.com.

Femte raka segern

När Rangers-matchen var över fanns det mer att jubla åt i ”Beantown”, för då stod det klart att Bruins – som haft det så förbluffande motigt under hösten – tagit femte raka segern och att Tuukka Rask hållit nollan.

– Första halvan av grundserien har varit svår, men men nu känns det som att vi hittat vårt spel igen. Utmaningen består i att vi behåller det och tar andra halvan på största allvar, fortsätter Julien.
Loui Eriksson var den som dödade nattens tillställning när han i mitten av tredje perioden stänkte in sitt tionde mål för säsongen och fastställde slutresultatet.

För Rangers innebar besöket i Boston en andra raka förlust – och dessutom andra mållösa matchen i rad.

Henrik Lundqvist vilade, men lär vara tillbaka i kassen mot Columbus kommande natt.

■ ■ ■

Tre sekunder återstod av övertidsperioden i Scottrade Center i St. Louis.

Då snärtade Pavel Datsyuk in den avgörande 3-2-pucken – och Detroits tyngsta seger på hela säsongen var ett faktum.

– Jag hörde att folk på bänken skrek att det var fem sekunder kvar så jag bara sköt så fort jag kunde och sedan såg jag att pucken tog i nätet bakom målvakten, säger den ryske artisten till nhl.com.

Surt för Blues, men de kunde åtminstone glädja sig åt att Alex Steen säkrade poäng när han kvitterade till 2-2 med 48 sekunder kvar av ordinarie matchtid.

Joakim Andersson gjorde i slutet av andra perioden sitt första mål för säsongen för Detroit.

■ ■ ■

Det har pratats om kris i Minnesota på sistone, men i nattens bortamatch mot Buffalo lossnade det ordentligt.

Wild gjorde sju mål på stackars Jhonas Enroth – och Daven Dubnyk fick samtidigt hålla nollan i sin första match för nya laget.

ARTIKELN HANDLAR OM