”Ett tag sedan man hängde en sån...”

Zetterbergs kreativa lösning i power play

1 av 3
HOCKEY

NEW YORK. Henrik Zetterberg gjorde ett av karriärens mer säregna mål när Detroit slog serieledarna från Nashville i natt.

Han sköt Nashville-målisen Marek Mazanec i bakhuvudet från bakom förlängda mållinjen – och sedan trillade pucken in.

– Ja, det var ett tag sedan man hängde en sån kasse. Men jag såg att han hade gått ner djupt och chansade på den varianten, säger ”Zäta” till Sportbladet efter 5-2-segern.

Det var i ett powerplay i början av andra perioden Detroit-kaptenen visade att det alltjämt finns utrymme för lite cirkuskonster även i NHL.

– Jag hade hade pucken på klubban och väntade och väntade och plötsligt var jag bakom förlängda mållinjen, berättar han på telefon från Motown.

– Men där såg jag att målisen hade gått ner rätt djupt, så jag chansade på att valla in pucken. Det var ett tag sedan man hängde en sån kasse, så det var ju roligt.

Även Gustav Nyquist gjorde mål – sitt sjuttonde, varmed han är etta i den blågula målligan – och till slut vann Red Wings alltså med 5-2.

”Kul att möta gamla rivaler”

Därmed har de inom loppet av två dagar slagit både St. Louis och Nashville – bägge tunga topplag i västra konferensen, tillika gamla divisionskonkurrenter åt Detroit.

– Det är kul att möta sådana gamla rivaler nuförtiden. Om vi har någon fördel av att vi känner dem väl vet jag inte, men vi ser dem så sällan sedan vi bytte konferens att vi nog tänder till lite extra i just de matcherna, säger ”Zäta”.

– Men framförallt är det viktigt med poängen. Det är otroligt jämnt i vår division. Montreal och Tampa spelar väldigt bra hela tiden och vi vet att Boston är på gång bakom oss. Så alla segrar behövs.

Mattias Ekholm gjorde ett av tröstmålen för Nashville, som annars var aningen märkta av gårdagsnattens holmgång mot Washington och saknade skadade målvaktsgiganten Pekka Rinne.

Se Zetterbergs mål här (extern länk)

ARTIKELN HANDLAR OM