Glödhete Steen slog till igen

16 poäng på senaste nio matcherna

1 av 3
HOCKEY

NEW YORK. Alex Steen är stekhet.

Han hängde en elegant kasse i natt också – och har därmed gjort mål i fem matcher i rad och på de senaste nio stått för sammanlagt 16 (!) poäng.

– Vi hittar varandra bra i vår kedja och lagspelet fungerar utmärkt just nu. Det är förklaringen, säger St. Louis-snipern efter 3-0-segern över Toronto.

Förra året började Alex Steen med en rivstart – för att sedan mattas av under andra halvan av grundserien.

I år verkar det bli tvärtom.

Han var rätt beskedlig med poängproduktionen de inledande månaderna – men har istället börjat varva upp så gnistorna slår om honom nu när halvtidmarkeringen passerats.

”Kunde gjort fler...”

Den 30-årige snipern har stått för poäng – sammanlagt sexton stycken! – i nio matcher på raken och nu också gjort mål i fem raka.

Snacka om formtopp.

– Vi hittar varandra bra i vår kedja och lagspelet fungerar utmärkt just nu. Det är förklaringen, säger han till Blues hemsida.

– I den här matchen fick vi till exempel extremt bra hjälp av våra backar. De skapade utrymme åt oss och såg till att vi kunde skapa chanser hela tiden. Vi kunde ha gjort betydligt fler mål, kändes det som.

”Extremt tålmodig”

Det han själv gjorde på sitt gamla lag var inget typiskt Steen-mål. Han brukar ju framförallt dunka in puckarna med sitt fruktade slagskott, men den här gången åkte han istället slalom som en annan Tarasenko genom Leafs-zonen och överlistade sedan Jonathan Bernier genom att vänta ut honom tills det knappt fanns någon vinkel kvar.

– Han är en extremt tålmodig målvakt och biter nästan aldrig på nånting. Så jag väntade så länge jag bara kunde, säger han.

■ ■ ■

Tack vare sena reduceringar av Andre Burakovsky och svenske poängkungen Nicklas Bäckström kom Washington till slut inom ett måls räckhåll i nattens bortamatch mot Dallas – men inte närmare.

Dallas vann till slut med 5-4 och andra raka förlusten var därmed ett faktum för Capitals.

John Klingberg svarade för en assist för hemmalaget.

■ ■ ■

Anton Strålman snärtade in sitt tredje mål för säsongen i Tampas hemmamöte med heta Colorado – och sedan såg Nikita Kucherov och Ryan Callahan till att Florida-laget vann på straffar (3-2).

■ ■ ■

Carl Söderberg tog sig återigen in i målprotokollet i Boston i natt.

Men det hjälpte inte.

Med hjälp av två sena mål vann Columbus med 3-1 – och klippte därmed av Bruins fem matcher långa segersvit.

■ ■ ■

Även Melker Karlsson gjorde det igen.

Den 24-årige rookie-sensationen styrde in sitt sjunde mål för säsongen i San Joses hemmamatch mot Calgary.

Men inte heller för Sharks hjälpte det med ett svenskmål.

Efter 3-3 vid full tid tryckte Sean Monahan redan 24 sekunder in i övertidsperioden in den avgörande sudden-pucken för gästerna.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL