Henrik Lundqvist blir tv-stjärna i USA

Svenske målvakten designar masker med kändisar

Foto: Rebecca Taylor/MSG Photos
HOCKEY

Henrik Lundqvist blir tv-stjärna.

MSG Network ska sända en serie i fem delar om "Kung Henrik" – när han designar målvaktsmasker tillsammans med kändisar.

– Jag har jobbat med projektet i över ett år, säger Lundqvist.

Foto: JIMMY WIXTRÖM

Serien "The mask with Henrik Lundqvist" produceras av MSG Network och premiäravsnittet visas på måndag 16 februari.

I fem halvtimmeslånga program ska New York Rangers-keepern träffa fem olika kändisar för att designa målvaktsmasker som ska representera var och en av gästerna.

De som Lundqvist ska hälsa på är proffskocken Mario Batali, skådespelaren Michael J Fox, DJ-artisten Tiësto, nascar-föraren Jeff Gordon och tennislegendaren John McEnroe. Dessutom ska de genomföra olika aktiviteter tillsammans.

Ska auktioneras ut

Maskerna som Lundqvist och hans vänner tar fram kommer 32-åringen sedan att bära i en NHL-match. De kommer efter det auktioneras ut för välgörenhet, där pengarna går till The Henrik Lundqvist Foundation och The Garden of Dreams Foundation.

– Jag har jobbat med projektet i över ett år och jag är väldigt förväntansfull över att få dela det med Rangers fans. Jag trodde det skulle bli roligt att sitta ner med mina vänner och designa orgiella masker som auktioneras ut till förmån för barn som har det svårt, säger Henrik Lundqvist i ett pressmeddelande.

"Vi är så glada"

MSG Networks general manager Dan Ronayne:

– Vi är så glada att Henrik kom till oss med detta unika projekt och jag vet att Rangers fans kommer uppskatta att få se honom utanför isen. Fansen kommer få se en sida av Henrik som de aldrig tidigare sett.

Henrik Lundqvist har medverkat i tv-produktioner förut. I ESPN:s dokumentärserie "Beginnings" har hans liv blivit till dokumentär.

ARTIKELN HANDLAR OM