Forsberg: ”Kul att få snacka med Kane...”

Foto: TT
Filip Forsberg.
HOCKEY

COLUMBUS. Media svärmar runt Filip Forsberg i Columbus.

Själv tittar den svenske rookie-sensationen storögt på stjärnorna han plötsligt ska spela All Star-match med,

– En sån som Patrick Kane vore det roligt att få byta nåt ord med, säger han till Sportbladet.

Det är tunnsått med svenskar i årets All Star-uppställning.

Från början var det bara Arizona-backen Oliver Ekman-Larsson som skulle vara med, men efter en serie återbud blev Filip Forsberg – redan på plats för rookie-matchen – inbjuden också.

– Det var inte precis något man hade förväntat sig när den här säsongen började. Men det är såklart väldigt kul att få vara här, säger han när vi träffar honom inför äventyret.

Tjocka led

Det tycker det väldiga mediauppbåd som samlats i Columbus också. Det är tjocka led runt Filips podium under fredagens så kallade pressdag, murvlarna vill veta allt om den unge svensken som stått för säsongens stora genombrott och leder rookie-ligan i rätt överlägsen stil.

– Jag har varit här ett tag nu och lärt mig, det är hyfsat mycket media överallt. Så det känns lugnt. Det är mer att att hitta rätt och komma i tid som är problem för mig, flinar han.

Och viss förståelse för nyfikenheten har 20-åringen från Leksand , för han är själv rätt imponerad av stjärnorna han nu ska få spela med och lära känna.

– Patrick Kane vore det till exempel roligt att få byta nåt ord med. Med en sån som honom på isen i ett såt här event...vad som helst kan ju hända , säger All Star-Filip och ser lätt euforisk ut.

ARTIKELN HANDLAR OM