Fick sparken – och hånades av bossen

New Jersey-pampen stäms på miljonbelopp

Foto: AP
HOCKEY

New Jersey Devils general manager, Lou Lamoriello, uppges ha skrattat åt före detta medarbetare inom NHL-klubben – just efter att de fått kicken.

– Han satte sig på en stol för att titta på och för att ta åt sig äran när de lämnade byggnaden, vittnar en före detta anställd.

Häpnadsväckande uppgifter har kommit fram i en stämningsansökan riktad mot den 72-årige New Jersey-bossen som krävs på drygt 18 miljoner kronor. Anklagelserna kommer från före detta medarbetare, med den förre chefen för Prudential Center (Devils hemmaarena), Rich Krezwick i spetsen.

Krezwick hävdar bland annat att när han själv sparkades 2013 så fick han ta emot beskedet på ett möte med 100 anställda i samma rum. Vid samma tillfälle ska också ersättaren ha presenterats av Lamoriello som "log och skrattade" av att förändring var till att ske.

”Ville ta åt sig äran”

Men stämningen omfattar också fem andra anställda som avskedades bara veckor senare – och det är den händelsen som är ännu mer komprometterande för Lamoriello, som varit boss i klubben sedan 1987.

”Lamoriello satte sig i en stol vid hissen längst ner i arenan på våningen för anställda, så att han kunde titta på dessa individer som gick förbi med sina lådor med personliga tillhörigheter när de var på väg att lämna byggnaden direkt efter att de sparken. Och han skrattade som om det var för att ta åt sig äran för att han gett dem sparken”, hävdar Krezwick.

ARTIKELN HANDLAR OM