Tre tiondelar från Charas rekord

1 av 5
Shea Weber.
HOCKEY

COLUMBUS. Nashville-backen Shea Weber är ett massförstörelsevapen på två ben.

Han avlossade ett skott som mätte fruktansvärda 173.8 kilometer i timmen under ”Skills competition” vid All Star-festen i Columbus i natt – bara tre tiondelar från Zdeno Charas rekord.

– Jag har stått framför när han laddat på det skottet några gånger. Då är det inte så kul , säger imponerade backkollegan Oliver Ekman-Larsson till Sportbladet.

Det hände inte så jättemycket anmärkningsvärt när NHL-stjärnorna som samlats i centrala Ohio mätte sina talanger i olika moment under nattens ”Skills competition” i Nationwide Arena.

Ja, det var lite kul att se en Alex Ovetjkin aningen tagen efter övningarna natten innan misslyckas med alla trick han företog sig och sådana som Claude Giroux, Jakub Voracek och publikfavoriten Ryan Johansen hade småskoj saker för sig under frilägestävlingen.

Men det enda riktig stora utropstecknet var Shea Webers enorma slagskott.

Han dammade alltså i väg pucken i 173.8 kilometer i timmen – en notering bara tre tiondelar från det rekord Boston-jätten Zdeno Chara slog i samma skottävling för några år sedan.

– Det är jäkligt imponerande. Jag har stått framför när han laddat på det skottet några gånger. Då är det inte så kul, det är bättre att låta målvakten försöka ta det, säger Oliver Ekman-Larsson när vi träffar honom i omklädningsrummet efteråt.

Satte straffarna

Filip Forsberg ser Weber skjuta varje dag hemma i Nashville, men är rätt tagen av uppvisningen han också.

– Det var helt klart det mest imponerande ikväll. Vilken kanon alltså, säger han.

De båda All Star-svenskarna skötte sin egna uppgifter med den äran, satte sina straffar och var prickfria i puckbehandlingsmomentet.

– Ja, det kanske är dags att vår coach i Arizona, Dave Tippett, börjar använda mig i straffavgöranden, flinar Oliver.

– Det är annorlunda upplevelse det här, men det syftar ju framförallt till att fansen ska ha kul och jag tycker arrangemanget varit perfekt hittills. Det är kul att få vara med om.

Filip håller med.

– Ja, jag hade riktigt roligt ikväll. Det här är en grym upplevelse, konstaterar han.

Sent ikväll – 23.00 – svensk tid deltar båda ynglingarna i själva All Star-matchen.

Då vet de vad som gäller:

Man ska inte stå i vägen för Shea Webers skott...

VIDEO: Se Webers mäktiga skott på nhl.com

ARTIKELN HANDLAR OM