”Det känns ju lite speciellt”

Forsberg tvåmålsskytt i stjärnmatchen

1 av 4
HOCKEY

COLUMBUS. Filip Forsberg prickade in två fullträffar i Columbus i natt – och blev därmed första Nashville Predators-spelare någonsin att göra mål i en All Star-match.

– Ja, det känns ju lite speciellt. Men själv kommer jag framförallt minnas den här helgen för hur trevligt det varit att träffa alla andra spelare, säger han till Sportbladet.

Först som sist kan vi ju slå fast att svenske rookie-stjärnan Filip Forsberg inte direkt var ensam om att smacka in mål i Nationwide Arena i centrala Columbus i natt.

All Star-matchen mellan Team Toews och Team Foligno slutade  – 17-12.

Sammanlagt gjordes alltså 29 mål.

Det är rekord – och säger allt man behöver veta om matchen.

Den hade INTE nerv...

Förste Nashvillespelare

Likafullt:

20-årige Forsberg, som spelade för segrande Team Toews, prickade in två av de där 29 målen och blev på köpet första Nashville-spelare att hänga en kasse i en All Star-match.

– Ja, jag hörde precis det av någon när vi gick av isen. Det känns såklart lite speciellt att få vara den spelaren, säger han när vi träffar honom i omklädningsrummet efteråt.

Vi är inte hundraprocentigt säkra, men det kan dessutom vara så att han är förste leksing som gjort mål i de här sammanhangen

– Ja, flinar han, det är i så fall nästan ännu större.

”Riktigt roligt”

Men det är nu inte i första hand för de rent hockeymässiga insatserna Filip kommer att minnas helgen i Ohio.

– Nej, det är allt runtomkring. Det har varit riktigt roligt att få komma hit och se det här och lära känna en massa stora spelare. De enda jag kände innan var ju Shea Weber och Oliver Ekman-Larsson, säger han.

– Nu är jag ju inte jag den som sitter och pratar mest av alla i omklädningsrummet, men alla har verkligen varit schyssta och hjälpt mig och sett till att det blivit supertrevligt.

Nämnde Ekman-Larsson var den svensk som deltog i helgens jippo – och han svarade för en assist.

De stora profilerna var annars New York Islanders-stjärnan John Tavares, som gjorde fyra mål, och Philadelphia Flyers-diton Jakub Voracek, som stod för sammanlagt sex poäng.

Hemmasonen Ryan Johansen utsågs dock till MVP.

ARTIKELN HANDLAR OM