Drömkontraktet hans tunga fall

Fick 573 miljoner kronor – nu skickad till AHL

Foto: TT
Mike Richards
HOCKEY

2009 skrev Mike Richards på ett drömkontrakt värt 573 miljoner kronor.

För mycket anser nu Los Angeles Kings och kastar ut stjärnan på waivers.

Mike Richards var en firad stjärna i Philadelphia Flyers när han 2009 skrev på sitt drömkontrakt. Kanadensaren garanterades totalt motsvarande 573 miljoner kronor för avtalet som löpte över 12 år. Men nu har just det skapat problem för 29-åringen.

Hårt pressat

Los Angeles Kings är hårt pressat av lönetaket och väljer nu att skicka Richards till AHL-laget Manchester Monarchs. Detta efter att den forne superstjärnan bara gjort 15 poäng på 47 matcher – och med sin istid på 13:41 per match har han åtta andra offensiva spelare före sig i laget.

Nu kan de 29 andra lagen i NHL fiska upp Richards gratis från waivers om de agerar inom ett dygn. Men frågan är vilka som egentligen är så sugna?

Bara plats i tio klubbar

Richards drömkontrakt innebär att han slår med 5,75 miljoner dollar per säsong mot lönetaket – vilket bara tio klubbar har möjlighet att få plats med sett till dagens trupper. De lagen är Calgary, Ottawa, Arizona, Nashville, Buffalo, Minnesota, Winnipeg, San Jose, Columbus och New York Islanders.

Richards kom till Kings från Flyers 2011 och har vunnit två Stanley Cup med klubben, senast förra säsongen efter finalsegern mot Rangers.

ARTIKELN HANDLAR OM