”Han agerar med pondus & säkerhet”

Svensken hyllas efter storspel

HOCKEY

TAMPA. Adam Larsson fortsätter excellera under de nya Devils-chefer som ger honom helt annat än förtroende än de gamla.

I natt gjorde han, knappt tre minuter före slutsignalen, målet som tvingade fram förlängning och sedermera straffseger mot Toronto.

– Det är riktigt kul att se Adam nu. Han agerar med pondus och säkerhet , säger kompisen Jacob Josefson, själv en av straffhjältarna mot Leafs, till Sportbladet efter 2-1-segern.

Krisande Toronto hade gjort matchens enda mål i mitten av tredje perioden och såg ut att gå mot en mycket välbehövlig seger i The Rock.

Men Två minuter och 50 sekunder före slutsignalen fick Adam Larsson pucken vid offensiv blå, tog ett skär framåt och svepte in den förlösande kvitteringen bakom Jonathan Bernier.

– Väldigt roligt att se. Adam får ju ett helt annat förtroende sedan coachbytet i december, vet att han inte blir bänkad för minsta misstag och det syns verkligen på honom. Han agerar med en helt annan pondus och säkerhet nu, säger Jacob Josefson på telefon från hemmet i Hoboken efter matchen.

”Så klart roligt”

Även ”Yayo” bidrog i hög grad till segern mot Toronto. Han och Patrik Elias var de enda som lyckades näta under straffavgörandet.

– Jo, pucken smet in. Det var så klart roligt att få vara med och hjälpa laget till seger, säger han.

– Det här var ingen av våra bättre matcher, det kändes att det var den första efter All Star-uppehållet, men vi har förlorat så många andra matcher när vi spelat bra att vi tar de här poängen.

”Helt annan känsla”

Jacob åkte på en tung influensa bara dagarna efter förändringen på coachsidan – när Pete DeBoer, som inte tycktes tro särkilt mycket alls på sina svenskar, fick sparken och ersattes av duon Adam Oates och Scott Stevens – och spelade blott sin andra match under det nya befälet i natt.

Men även han känner större optimism nu.

– Jo, det har blivit en helt annan känsla i hela gruppen. Det är mer positivt och jag tycker det känns bra även för egen del, säger han.

■ ■ ■

I Los Angeles möttes de senaste årens mästare när Chicago Blackhawks var på besök. De regerande mästarna var starkast och vände underläge till seger med 4–3 i den tredje perioden. Stor matchhjälte blev Jake Muzzin som satte avgörandet med drygt tre minuter kvar att spela.

David Runblad noterades för en assist för Blackhawks.

FAKTA

Nattens resultat:

Los Angeles–Chicago 4–3 (1–2, 1–0, 2–1)

Los Angeles: Jeff Carter 2, Tyler Toffoli, Jake Muzzin. Målvakt: Jonathan Quick 89,7 procent.

Chicago: Patrick Kane (David Rundblad), Patrick Sharp, Andrew Shaw. Målvakt: Corey Crawford 85,2 procent.

Publik: 18 525.

Washington–Pittsburgh 4–0 (1–0, 1–0, 2–0)

Washington: Aleksander Ovetjkin 2 (Nicklas Bäckström),

Mike Green (Marcus Johansson), Eric Fehr. Målvakt: Braden Holtby 100 procent.

Pittsburgh: Målvakt: Marc–Andre Fleury 88,9 procent.

Publik: 18 506.

New Jersey–Toronto 2–1 e str (0–0, 0–0, 1–1, 0–0, 1–0)

New Jersey: Adam Larsson (2), Patrik Elias. Målvakt: Cory Schneider 96,7 procent.

Toronto: James van Riemsdyk. Målvakt: Jonathan Bernier 95,7 procent.

Publik: 15 882.

ARTIKELN HANDLAR OM