'Zäta' gläds över Timrå-beskedet

Foto: AP
Henrik Zetterberg.
HOCKEY

TAMPA. Det är fortfarande timmar kvar tills pucken släpps i Detroits seriefinal mot Tampa.

Men Henrik Zetterberg ser redan ut som att han vunnit.

Timrå IK har ju räddats undan konkurs.

– Det kändes som att klockan tickade ner mot slutsekunder, men är fantastiskt skönt att det löst sig, säger Red Wings-kaptenen till Sportbladet med ett lättat leende.

Under torsdagen kom beskedet att krisen är över för konkurshotade Timrå IK.

Sportchefen Lars Nolander meddelade vid en presskonferens att den anrika klubben kommer få Eon Arena såld – och därmed överlever.

Det är inget Henrik Zetterberg behöver upplysas om när Sportbladet träffar honom i Amalie Arena i Tampa efter Detroit Red Wings sista pass innan tidiga seriefinalen mot Tampa Bay Lightning.

Lyser upp av beskedet

Timrå ligger Detroit-stjärnan varmt om hjärtat, så han vet redan och lyser i hela ansiktet när ämnet kommer upp.

– Det kändes som att klockan tickade ner mot slutsekunderna och det hann bli riktigt oroligt, men det känns fantastiskt skönt att krisen är över och att alla spelare verkar kunna stanna. Det är en stor lättnad, säger han.

Hoppas det vänder

– Nu hoppas jag klubben får arbetsro och såsmåningom kan börja planera långsiktigt . Timrå IK betyder så otroligt mycket för bygden, och för mig med.

”Zäta” passar också på att hylla sportchef Nolander.

– Utan hans jobb hade den här lösningen inte funnits, konstaterar han.

Själv ska den skäggige kaptenen i natt alltså försöka hjälpa heta Detroit att vinna en tidig seriefinal i Atlantic Division mot Tampa – och ta sjunde raka segern.

– Ja, det blir roligt. Det är extremt tajt i vår division, så vi måste fortsätta vinna för att hålla oss kvar där vi vill vara, säger han.

Matchen i västra Florida börjar 01.30, svensk, och kan följas direkt i Sportbladets NHL-blogg.

ARTIKELN HANDLAR OM