”Jag blev verkligen inspirerad av Malmö”

1 av 2
HOCKEY

NEW YORK. Det blev ingen traditionsenlig eftermiddagsvila för Carl Söderberg inför skärtorsdagens bortamatch mot Detroit.

Han var tvungen att tvungen att följa Malmös drama i Leksand.

Och av det som hände där blev den 29-årige pågen så peppad att han gick ut och hjälpte sitt Boston till ohyggligt viktig uddamålsseger med ett mål och en assist.

– Ja, jag blev verkligen inspirerad av Malmö. Det var fantastiskt starkt av dem, säger han till Sportbladet efter 3-2-vinsten.

NHL-spelarna har den lilla ritualen.

Inför varje kvällsmatch åker de hem, eller till sitt hotellrum, och tar en tupplur på halvannan timme.

Men för Carl Söderberg blev det som sagt inget av med det inför nattens drama i Joe Louis Arena .

Medan lagkamraterna låg och trynade satt Carl vid datorn och följde Malmö Redhawks kamp mot Leksand i den sjunde, avgörande kvaldramat på andra sidan Atlanten.

”Blev inte mycket vila”

Och det slutade med att den 29-årige pågen, själv fostrad i den skånska klubben, fick jubla i sin hotellsäng.

– Ja, det blev inte mycket vila under den matchen. Det var otroligt spännande och slutade helt fantastiskt, säger Carl på telefon från Detroit.

– Jag tycker det är otroligt starkt av dem att komma ut och vinna en sådan match på bortaplan. Med tanke på vad de gått igenom de sista veckorna tycker jag de gjort det oerhört bra. Jag blev inspirerad av att se det.

Jo, det märktes

”Ingen bra match”

Bruins gjorde visserligen två halvdana perioder i Joe Louis Arena och låg i början av tredje perioden under med 2-0.

Men då tog den uppumpade Redhawks-supportern tag i det.

Först krigade han själv in en reducering, sedan spelade han fram radarpartnern Loui Eriksson till kvittering – och så slutade allt med att unge backen Zach Trotman avgjorde med NHL-karriärens första mål.

– Vi gjorde egentligen inte någon bra match alls, men det var starkt att vi lyckades komma tillbaka på det viset i tredje, fortsätter Söderberg.

– Självklart var det skönt att få hänga en själv också. Det kändes som att det var dags.

Med segern gick Boston upp på samma poäng som Detroit – och är kvar på wild card-plats i tabellen enkom för att de har en match mer spelad.

Samtidigt vann Ottawa på straffar mot Tampa och har, från sin position precis under strecket,  nu sikte på både Boston och Detroit.

– Ja, det har blivit väldigt tajt i i vår division och kommer säkert att vara så hela vägen. Alla matcher vi har kvar är extremt viktiga, säger Carl Söderberg.