”Henke” redan i form efter långa frånvaron

”Mer och mer bekväm för varje match”

1 av 2
HOCKEY

NEW YORK. Det tog inte lång tid för Henrik Lundqvist att sätta sig tillrätta på sin kungatron igen...

Han såg ut att vara i praktiskt taget samma slag som innan skadan när New York Rangers med en krigarseger mot Minnesota i natt säkrade förstaplatsen i Metropolitan-divisionen.

– Jag känner mig mer och mer bekväm för varje match, tar bra beslut, fokuserar på rätt saker och tycker det är väldigt roligt att vara med och spela igen, säger han till Sportbladet efter 3-2-vinsten.

Det fanns oroliga Rangers-fans som undrade:

Hur lång tid tar det för en målvakt att komma tillbaka i normal form efter en skadefrånvaro så lång som den Henrik Lundqvist just tvingats vara med om.

Svar:

Inte särskilt lång tid alls.

”En riktig krigarseger”

I sin tredje start efter det åtta veckor långa uppehållet,  i St. Paul i Minnesota i natt, såg Henrik ut precis som han brukar, agerade lugnt och säkert – och såg med 26 räddningar till att leda Blueshirts till en 3-2-seger.

– Det var en riktig krigarseger. Wild är ett bra lag som spelar tajt, men vi mötte dem på rätt sätt, spelade smart och kämpade oss till en skön vinst, säger ”Henke” när vi talar med honom efteråt.

– Och ja, jag är nöjd för egen del. Jag känner mig mer och mer bekväm för varje match. Det var som natt och dag från första till andra matchen och som dag och natt nu igen. Jag tar bra beslut, fokuserar på rätt saker och tycker det är väldigt roligt att vara med och spela igen.

Klubbrekord

Segern var Rangers 26:e på bortaplan den här säsongen – och det innebär nytt klubbrekord.

– Ja, vi är bra på bortaplan. Vi gör det inte för svårt, vi spelar enkelt och använder sedan vår skicklighet när vi får lägen, lyder ”Henkes” förklaring.

Att de två poängen i norra USA också innebär att Manhattan-laget säkrat segern i Metropolitan-divisionen, och är garanterade hemmaplansfördel i de första playoff-omgångarna, är inget den svenske målvaktsstjärnan och hans lagkamrater tar någon större notis om.

– Nä, egentligen inte. Det är ett kvitto på att vi gjort bra saker under säsongen, men det viktiga nu är att vi fortsätter spela bra och kommer in i playoff med bra självförtroende. Det är vad vi ska fokusera på.

”Ser fram emot derbyt”

Närmast väntar ett derby mot New Jersey Devils natten till söndag – och då får ”Henke” äntligen göra comeback inför fansen hemma på Madison Square Garden också.

– Det ser jag fram emot, det var länge sedan jag spelade hemma på Garden, konstaterar han.

Carl Hagelin stod för en assist i nattens match.