Capitals klättrar – Ovetjkin hyllas

”Det är något helt otroligt”

HOCKEY

NEW YORK. För första gången sedan tidigt i höstas tog sig Washington, med en seger mot Montreal, i natt över wild card-strecket i Metropolitan-divisionen.

Huvudorsak:

Skyttekungen Alex Ovetjkin fortsätter ösa in mål.

– Hans handledsskott är hårdare än mitt slagskott. Det är något helt otroligt, säger Nicklas Bäckström till Sportbladet.

Redan i förra omgången, i en match mot Carolina, lyckades Alex Ovetjkin spränga 50-gränsen.

Men den ryske superstjärnan nöjde sig förstås inte med det – trots att inga av konkurrenterna i skytteligan ens är i närheten.

”Verkligen imponerande”

I nattens bortamöte med Montreal pangade han in två nya mål och grundlade därmed vad som till slut blev en 5-4-seger – efter straffavgörande.

– Det är verkligen imponerande. Det har blivit mycket svårare att göra mål, hockeyn har utvecklats och såväl backarna som målvakterna spelar mycket bättre än för några år sedan, säger radarpartnern Nicklas Bäckström när vi når honom efter slutsignalen.

– Men han har en oerhörd förmåga att göra mål. Jag vet inte riktigt hur det går till, men det är det där skottet. Hans handledsskott är fan hårdare än mitt slagskott. Och dessutom svårläst. Det är helt otroligt.

”Trevligt att avancera”

Segern mot Montreal hade stor betydelse för Capitals. För med den tog de sig för första gången sedan tidigt i höstas över wild card-strecket, övertog andraplatsen i Metropolitan-divisionen – och petade samtidigt ner Pittsburgh i källaren.

– Ja, det är ju alltid trevligt att avancera i tabellen och vårt mål är förstås att hamna på en så bra position som möjligt till slut, säger ”Bäckis”.

– Men det är fortfarande tajt och det gäller bara att försöka vinna även i fortsättningen.