Chicago säkrade slutspelsplatsen

Frilägesmål av Krüger: ”Inte ofta”

HOCKEY

NEW YORK. Chicago Blackhawks säkrade sin slutspelsplats i natt – tack vare ett sällsynt frilägesmål av Marcus Krüger.

– Det är inte ofta jag kommer i sådana lägen och jag började titta efter någon att passa men det var ingen där så jag fick försöka ordna det själv, säger han till Sportbladet efter 3-1-segern.

Chicago hade ledningen med 2-1 i hemmamötet med Vancouver när checking-specialisten Marcus Krüger, i mitten av tredje perioden, plötsligt förvandlades till Patrick Kane.

Han stal pucken i mittzonen då Canucks försökte kontra, störtade ensam mot mål och fintade elegant in det avgörande med en backhand på Eddie Läck.

– Ja, det händer ju inte så ofta att jag kommer i frilägen, skrockar ”Kryckan” när vi når honom efteråt.

– Så jag började efter någon att passa men det var ingen där, så jag fick försöka ordna det själv. Det gick bra och det var förstås kul. Det är alltid trevligt att hänga en kassa.

”För mycket upp och ner”

Marcus stod också för förarbetet till finländaren Teuvo Teräväinens 1-0-mål och hade således stor del i den seger med vilken Blackhawks säkrade en plats i årets slutspel.

Det är förstås ingen sensation att den ständiga favoriten från the Madhouse on Madison tar en slutspelsplats, men ändå.

– Ja, vi spelar i en tuff division och första delmålet är trots allt att bli klar för slutspel, säger han.

– Sedan vill vi förstås gå långt när vi väl kommit dit. Nu hoppas vi kunna hitta lite mer jämnhet i de sista matcherna så vi har bra självförtroende när vi går in i playoff. Det har varit lite för mycket upp och ner under hela säsongen.

Även Johnny Oduya svarade för en assist mot Vancouver.