Nyquist fixade blytung seger

”Det var otroligt skönt”

HOCKEY

NEW YORK. Detroit Red Wings tog säsongens kanske viktigaste seger borta mot Minnesota i natt – mycket tack vare Gustav Nyquist.

Han gjorde sitt 26:e mål under ordinarie matchtid och var sedan med och levererade även under ett långt straffdrama.

– Det var otroligt skönt och viktigt att vi fick bägge poängen. Särskilt som alla lag bakom oss också vann, säger ”Gus” till Sportbladet efter 3-2-segern.

Något oväntat har Detroit Red Wings hamnat i trångmål så här i slutet av grundserien.

För bara någon vecka sedan såg det ut som att de skulle defilera in i 25:e raka slutspelet, men efter några tunga förluster är de plötsligt indragna i streckdramat i östra konferensen och om de förlorat den svåra bortamatchen mot Minnesota i natt hade de bara haft en endaste poäng tillgodo på Ottawa precis under strecket.

– Ja, det har inte riktigt blivit som vi hoppats, men faktum är att vi spelat rätt bra även när vi förlorat. Som mot Boston senast, då borde vi definitivt ha vunnit men hade svårt att sätta puckarna, säger Gustav Nyquist när vi når honom efter nattens match.

– Det ger ändå tillförsikt inför sista veckan. Vi vet att vi spelar bra. Och det är trots allt väldigt roligt när matcherna betyder så mycket. Det är det här man väntar på.

”Väldigt starkt”

Ja, särskilt roligt är det förstås när det går så bra som i natt. För rödvingarna undvek att hamna ännu närmare avgrunden och vann mot Minnesota – efter ett femton omgångar långt straffdrama.

– Det var väldigt starkt av oss. Minnesota är ett bra lag och slåss ju för att säkra slutspelsplats på sitt håll men vi stod upp bra, fortsätter ”Gus”.

– Under straffavgörandet hann det bli rätt nervöst för det pågick länge, men grabbarna gjorde det bra. Det var otroligt skönt att vi fick båda poängen med oss. Det var helt klart en av säsongens viktigaste segrar, särskilt när alla vi har bakom oss också vann.

”Skönt att hänga en”

Det var nu inte bara de andra ”grabbarna” som gjorde det bra.

Nyquist bidrog i hög grad själv också. Först genom att göra ett av de två målen under ordinarie matchtid – det 26:e för säsongen, varmed han rycker i toppen av den svenska målligan – och sedan sätta sin straff.

– Det var riktigt skönt att hänga en kasse där. Jag fick ännu en fin passning av ”Zäta” i ett powerplay och behövde bara skjuta. Sedan...ja, min variant gick in, säger han.

Särskilt mycket tid att fira den stora segern får rödvingarna inte.

Redan kommande kväll tar de emot Washington i ännu en måste-match hemma i Joe Louis Arena.

– Vi måste fortsätta vinna, det bara är så. Det kommer vara stenhårt hela vägen nu, säger Gustav Nyquist.