Kolla in Sedinarnas nya magiska mål

Tvillingarnas uppvisning räddade Canucks

1 av 4 | Foto: Viasat
Henrik Sedins bakom-ryggenpassning.
HOCKEY

NEW YORK. Att utse det snyggaste mål Daniel och Henrik Sedin gjort går förstås inte.

Men det är frestande att slå fast att det de torpederade Los Angeles Kings med i natt i alla fall återfinns på topptiolistan...

– Huruvida det var ett av de snyggaste får andra avgöra, men med tanke på vad det betydde var det i alla fall ett av de skönaste, säger Henrik till Sportbladet efter 2-1-segern.

Osannolika NHL-rekorden

Halva tredje perioden i det blytunga streckdramat mellan Vancouver och LA Kings hade gått och regerande mästarna var i ledning med 1-0.

Då hände det.

Henrik drev ner med pucken förbi förlängda mållinjen och såg ut att vara på väg att runda Jonathan Quicks kasse.

Men precis innan han var bakom buren helt och hållet slog han – utan att titta – en hård backhand, bakom ryggen, tillbaka ut i banan.

Där, i bortre delen av tekningscirkeln, mötte Daniel med ett fräsande direktskott – och så var det kvitterat.

Efteråt stod fansen i Rogers Arena och bara tjöt i över en minut.

Inte undra på.

”Jag tittade inte”

De har sett de ångermanländska tvillingarna göra väldigt många snygga mål under fjorton gloriösa säsonger, men det här underverket överträffade det mesta.

– Jag tittade inte, men hade på känn att ”Danne” skulle vara någonstans i den positionen, så jag försökte dra iväg pucken åt det hållet. Att den sedan hamnade precis vid honom var lite tur, säger Henrik när vi talar med honom efteråt.

Han fortsätter:

– Huruvida det var ett av de snyggaste målen får andra avgöra, men med tanke på vad det betydde var det i alla fall ett av de skönaste.

Läck straffhjälte

Jo, shownumret innebar ju att det stod 1-1 vid full tid – och efter en intensiv övertidsperiod likaså. Sedan kunde hemmalaget avgöra på straffar – främst med hjälp av en Eddie Läck som stoppade Kings samtliga försök.

Därmed tog Canucks ett stort kliv mot säkrad slutspelsplats.

– Det är fortfarande ett hårt race i vår division, men det är väldigt mycket som ska gå fel för vi ska kunna missa nu. Därför var det här en så oerhörd skön seger, säger ”Henke”.

700:e assisten

Det är till och med så att det faktum att assisten till brorsans drömmål var hans 700:e i NHL-karriären hamnar lite i skymundan

– Ja, det betyder bara att jag spelat länge och att jag haft bra lagkamrater. Då blir det en och annan assist emellanåt, säger han.

– Fast det är klart, det är inte så många som kommit upp i 700, så lite speciellt är det ju ändå.

För Kings innebar förlusten ett bistert slag.

De fick visserligen en poäng, men eftersom Winnipeg samtidigt slog Minnesota ramlade de ändå ner under slutspelsstrecket igen.

Nu måste de sannolikt vinna samtliga tre matcher som återstår – och framför allt den veritabla duell mot divisionskonkurrenten Calgary som väntar natten till fredag.

Se Sedinarnas nya drömmål på nhl.com

Så många miljoner har NHL-stjärnorna tjänat