Ottawa vann igen – nära slutspelet

”Tycker inte någon kan begära mer av oss”

HOCKEY

NEW YORK. Ottawa Senators historiska återuppståndelse är på väg att fullbordas.

De nollade New York Rangers på Madison Square Garden i natt – och eftersom Boston Bruins samtidigt förlorade mot Florida  tog de sig över strecket och har ödet i sina egna händer mot Philadelphia Flyers på lördag.

– Hur det än går där har vi gjort det väldigt bra. Jag tycker inte någon kan begära mer av oss, säger en nöjd men lugn Erik Karlsson till Sportbladet efter 3-0-segern.

Så sent som i början av februari var de fjorton poäng från en slutspelsplats och hade ingen anledning att hoppas på så mycket mer av våren än fint golfväder.

Men i natt, bara två månader senare, hävde de sig med en 3-0-seger borta mot klara seriesegrarna New York Rangers över slutspelsstrecket i den östra konferensen – och på lördag behöver de bara en poäng i Philadelphia för att säkra en playoff-plats.

– Rangers var inte så intresserade ikväll, det märktes ju, men jag tycker ändå vi gjorde det bra, säger Erik Karlsson när vi träffar honom efteråt.

– Andrew Hammond stod för några riktigt fina räddningar när det stod 0-0 och sedan hängde vi två snabba i slutet av andra perioden och därmed var det över.

Ödet i egna händer

När vi träffar den svenske kaptenen pågår matchen mellan Florida och Boston fortfarande, så han vet inte att huvudrivalen Boston mot alla odds lyckas förlora – och att Senators därmed har ödet helt i egna händer och ”bara” behöver bärga en poäng mot Flyers på lördag.

Men oavsett är han tillfreds med utgångsläget inför matinén i Wells Fargo Center.

– Vi kan inte styra vad som händer i andra matcher, det är bara att köra på och försöka vinna våra egna matcher, säger han.

– Hur det än går där har vi gjort det väldigt bra. Jag tycker inte någon kan begära mer av oss.

Nej, men nu har Senators-fansen anledning att hoppas.

Mer än någon gång tidigare under säsongen.