Äntligen, efter åtta säsonger

”Jag har väntat länge på det här”

Foto: TT
Tobias Enström (t.v.).
HOCKEY

NEW YORK. Det tog åtta säsonger.

Men nu får Tobias Enström äntligen vara med i Stanley Cup-slutspelet.

Hans Winnipeg tog poäng mot Colorado, och samtidigt förlorade LA Kings mot Calgary, och därmed är det klart.

– Jag har väntat länge på det här och det ska verkligen bli skönt. Jag tror dessutom att vi kan bli farliga, säger ”Toby” till Sportbladet.

Det blev inga slutspelsframträdanden under åren med Atlanta Thrashers, och det har inte heller blivit några sedan hela organisationen för fyra år sedan flyttade till Winnipeg.

Men nu – efter åtta NHL-säsonger som alla slutat i början av april – ska Tobias Enström äntligen vara med i Stanley Cup.

– Det känns fantastiskt skönt. Jag har väntat länge på det här och jag ser verkligen fram emot det, säger den 30-årige ångermanlänningen på telefon från Denver.

– Men jag tycker vi har förtjänat att få vara med i år också.

Det är det minsta man kan säga. Jets har genomgått en förbluffande förvandling och blivit ett stort, tungt, elakt västlag som gör ont att möta – och under spurten mot grundserieavslutningen nollat den ena tungviktaren efter den andra.

– Vi har ett slagkraftigare lag och en större bredd än någon gång tidigare. Sedan har coachen Paul Maurice sett till att vi fått en helt en helt annan stabilitet defensivt, vilket var ett måste när vi flyttade till västra konferensen, fortsätter ”Toby”.

– Nu på slutet har vår målvakt, Ondrej Pavelec, dessutom varit helt otrolig och faktiskt hållit tre nollor i rad. Jag har aldrig sett honom så här bra.

Anaheim eller St. Louis

Jets slutar, oavsett resultatet i grundserieavslutningen mot Calgary på lördag, på sista wild card-platsen och kommer att få möta antingen Anaheim eller St. Louis i första omgången.

– Oavsett vilka det blir tror jag faktiskt att vi kan bli rätt farliga. Vi höjer oss alltid mot bra motstånd, känns det som, och så spelar vi en hockey som nog passar rätt bra i slutspel.

Alldeles oavsett.

Tobias Enström får vara med på festen för första gången.

Det har han, som sagt, väntat på ett tag.