Riskerar att missa hela festen

”Måste klara av att spela sådana här matcher och det gjorde vi helt enkelt inte”

Foto: Bildbyrån
Loui Eriksson i Boston.
HOCKEY

NEW YORK. De hade chansen att säkra en slutspelsplats av egen kraft.

Men Boston Bruins lyckades förlora mot avsågade Florida Panthers – och riskerar nu, lätt chockartat, att missa hela festen.

– Vi kan använda vilka ursäkter vi vill, men vi måste klara av att spela sådana här matcher och det gjorde vi helt enkelt inte. Alla ger inte allt, säger djupt besvikne coachen Claude Julien efter 4-2-förlusten.

Boston Bruins har varit en av supermakterna i NHL de senaste fem-sex åren – och som sådan en given konstant i Stanley Cup-slutspelet.

Men nu är de blytunga björnarna riktigt, riktigt illa ute.

Trots att de hade ödet i egna händer inför nattens bortamatch mot avsågade Florida.

Det det hade räckt med seger – sedan hade playoff-platsen varit säkrad.

Men mot alla odds förlorade de med 4-2 i Fort Lauderdale och nu är det långt ifrån säkert att det räcker ens med seger mot Tampa – ett Tampa som för övrigt slåss för divisionsseger – i sista omgången på lördag.

”Skjuter oss helt enkelt i foten”

Ottawa måste samtidigt förlora mot Philadelphia under ordinarie matchtid – eller så ska Pittsburgh förlora både mot New York Islanders, som blev klara i och med Floridas vinst, kommande natt och mot jumbon Buffalo på lördag.

– Vi skjuter oss helt enkelt i foten och försätter oss själva i den här situationen. Vi hade chansen att avgöra på egen hand, men nu måste vi få hjälp av andra. Det känns inte bra, säger coachen Claude Julien till nhl.com.

Han är uppenbart besviken på några av sina spelare.

– Vi kan använda vilka ursäkter vi vill, men vi måste klara av att spela sådana här matcher och det gjorde vi helt enkelt inte. Många inne i vårt omklädningsrum ger allt, men inte alla.

Jagrs 1800:e poäng

Jaromir Jagr var med två assist med och sänkte sin gamla lagkamrater från Massachussetts.

Det innebar också att den tjeckiske legendaren bokfördes för NHL-karriärens 1800:e poäng och tog sig förbi Ron Francis i alla tiders poängliga.

Han ligger nu på fjärdeplats.