”Liknar ingenting jag nånsin varit med om”

HOCKEY

NEW YORK. Nu vet Jacob De La Rose hur det är att spela slutspelshockey hemma i hockeymekkat Montreal.

Och han kommer aldrig att glömma det.

– Det liknar ingenting jag någonsin varit med om. Helt fantastiskt, säger den 19-årige rookien till Sportbladet efter första holmgången mot Ottawa.

Foto: TT
De La Rose.

Stanley Cup-slutspel är en magisk upplevelse överallt, men ingenstans på riktigt samma sätt som i väldiga katedralen Bell Centre i Montreal – hockeyvärldens eget Mekka.

Det hade Jacob De La Rose, som ju imponerande nog tagit en ordinarie tröja i Canadiens redan under sin rookie-säsong, hört talas om.

Ändå var han inte riktigt beredd på det han fick uppleva i öppningsmatchen mellan Habs och Ottawa Senators i natt.

– Nej...det liknade ingenting jag någonsin varit med om tidigare, säger den värmländske ex-leksingen när vi talar med honom en timme efter slutsignalen.

– Stämningen i hallen var verkligen helt otrolig. Värre än Tegera? He he, jo, det blir lite annorlunda när det är tre gånger så mycket folk på läktarna. Helt fantastiskt, faktiskt. Jag kan inte vänta på att få vara med om det här igen på fredag.

”Kändes som allt kunde hända”

Själva hockeymatchen, som hemmalaget till slut vann med 4-3, var rolig den också.

– Ja, det kändes som allt som kunde hända verkligen hände, fortsätter Jacob, som klockade in på 16.41 i istid och var plus/minus noll.

– Men jag tycker det gick okej för egen del. Det var lite mer intensivt, och smällde lite mer, än vanligt, men det är fortfarande hockey vi spelar och jag är nöjd med min egen insats. Jag tog bara en onödig utvisning och det var vi överhuvudtaget för många som gjorde. De fick in sina mål i de lägena, det måste vi ändra på till nästa match.

Den omtalade situationen då PK Subban slashade Mark Stone över armarna och fick matchstraff har Montreals ende svensk ingen åsikt om.

– Nej, jag såg inte den sekvensen så jag kan inte säga något.