Vancouver tappade – med 30 sekunder kvar

Läck fick förtroendet när Calgary vann

Foto: AP
HOCKEY

NEW YORK. Aj, en sån hjärtskärande förlust för Vancouver – och Eddie Läck.

Bara 30 sekunder återstod av ordinarie matchtid när Calgary-backen Kris Russell avgjorde första ronden i slaget om västra Kanada med ett turligt skott.

– Men det här är en serie i sju matcher. Det är bara att glömma och kasta sig upp i sadeln, säger den svenske målvakten.

Eddie Läck har spelat så övertygande i Canucks-kassen under de avslutande grundseriemånaden att det inte spelade någon roll att stjärnan Ryan Miller hann bli återställd från skada inför nattens playoff-premiär.

Publikfavoriten Eddie fick starta i kassen i första hemmamötet med gamla ärkerivalen Calgary.

Och länge gick det som var den 27-årige svenskens slutspelsdebut strålande. Sju minuter in i tredje perioden höll han fortfarande nollan – och canuckerna ledde med 1-0 efter att unge Bo Horvat hängt en kasse i andra perioden, på assist från Alex Edler.

Avgjorde med 30 sekunder kvar

Men ungefär då såg det ut som att hans lagkamrater ute på isen började krokna och en minut senare kvitterade David Jones.

Sedan iscensatte de till synes outtröttliga ungdomarna från Calgary en stentung anstormning, fick ner sina mer erfarna motståndare på knä och när bara 30 sekunder återstod – och hela Rogers Arena hade börjat förbereda sig på övertidsdrama – kom dråpslaget.

Kris Russell fick pucken på blålinjen, svepte iväg den mot kassen – och på något sätt rullade den förbi Eddie.

Ridå.

– Ja, tråkigt slut, men det här är en serie i bäst av sju matcher. Det är bara att glömma och kasta sig upp i sadeln, säger keepern från Norrtälje till Canucks hemsida.

– Jag tycker det gick helt okej idag, trots allt. Jonas Hiller släppte in en puck mindre än jag. Det var skillnaden ikväll.