Seabrook avgjorde nattmanglingen

Svensk mardröm i tredje övertidsperioden i natt

Filip Forsberg, Calle Järnkrok, Mattias Ekholm och Viktor Stålberg var inne när avgörande målet kom.
HOCKEY

PITTSBURGH. Det blev klassisk nattmangling mellan Chicago och Nashville i natt.

Och det slutade som det brukar i sådana.

I början av tredje övertidperioden, nu på morgonen, smackade Blackhawks-backen Brent Seabrook in den avgörande 3-2-pucken.

Särskilt bittert var det för de fyra svenskarna i laget – Filip Forsberg, Mattias Ekholm, Calle Järnkrok och Viktor Stålberg – då samtliga befann sig på isen vid avgörandet.

Den fjärde slutspelsfajten mellan Chicago Blackhawks och Nashville Predators i United Center i Chicago började strax efter halv nio på kvällen, lokal tid.

Först fyra timmar och trekvart senare – kvart över ett på natten – tog den slut.

Då hade lagen först spelat tre vanliga perioder, sedan två hela övertidsperioder och precis inlett det som sammanlagt var den sjätte perioden.

I det läget hände det som brukar hända när Chicago är inblandade i dylika draman – vilket de varit vid åtskilliga tillfällen de senaste fem-sex åren.

Patrick Kane fick fram pucken till backen Brent Seabrook på blålinjen – och han drog på ett skott som den heroiske Pekka Rinne i Nashville-kassen aldrig såg.

Och så var allt över.

Kan bli utslagna på fredag

– Kroppen kommer att vara mör i morgon, säger Chicagos svenske center Marcus Krüger till hockeysverige.se

– Trött? Jo, men vi har duktiga läkare och massörer som hjälper oss med vätskeersättning och annat trams, ha ha. Jag är dock väldigt glad att det är över så jag kan åka hem och sova, säger Seabrook till NBC.

Förlusten var såklart direkt hjärtskärande för Filip Forsberg och de andra Nashville-kämparna.

De hade gott om egna chanser under övertidsdramat – och slet sig igenom två numerära underlägen – men till sist blev det alltså ändå brutal förlust.

Särskilt bittert var det för de fyra svenskarna i laget – Forsberg, Mattias Ekholm, Calle Järnkrok och Viktor Stålberg – då samtliga befann sig på isen när Seabrook avgjorde.

Dessutom befinner sig Predators nu i 3-1-underläge i serien och kan bli utslagna av playoff-maskinen Chicago hemma i Bridgestone Arena natten till fredag.

– Det kommer att vara samma sak som det har varit mellan lagen tidigare i serien. Vi vet att Nashville är starka på hemmaplan så starten av matchen kommer att bli viktig. Vi kommer åka dit med en ganska stor ödmjukhet och vi vet att det kommer bli en tuff match, säger Krüger till hockeysverige.

ARTIKELN HANDLAR OM