Hagelin: Vill inte åka tillbaka hit...

Seger igen för Rangers – kan avgöra hemma på fredag

1 av 5 | Foto: AP/TT
HOCKEY

PITTSBURGH. Carl Hagelin tråcklade pucken genom målgården – och ögonblicket senare prickade Kevin Hayes in sudden death-målet.

Därmed New York Rangers har slagläge på Pittsburgh

– Man får lite gåshud när sådant händer. Nu ska vi gör allt för att vinna nästa match. Allt fokus är på det, säger ”Hagge” till Sportbladet efter ännu en 2-1-seger.

Svenska stjärnornas lyxgåvor till sina föräldrar

Det blev alltså övertidsdrama även mellan Pittsburgh Penguins och New York Rangers i Consol Energy i natt.

Men långt ifrån lika långt och dramatiskt som det i Chicago ett dygn tidigare.

Redan tre minuter och 14 sekunder in i första övertidsperioden fick Carl Hagelin pucken av Martin St. Louis, tryckte den på något sätt vidare till unge Kevin Hayes – och så var fjärde matchen i serien avgjord.

– Jag har själv öppet mål i det läget, men missar pucken. Sedan får jag ändå träff med backhand och via en grilla går den förbi Fleury och sen är Hayes där och trycker in den, berättar ”Hagge” när vi träffar honom efteråt.

– Känslan såna gånger är otrolig. Man får lite gåshud, det är skönt att matchen är över och man befinner sig i det i det vinnande laget.

Pittsburgh inledde bäst

Det såg det inledningsvis inte ut som att Carl och hans lagkamrater skulle göra den här gången.

Pittsburgh inledde klart bäst och redan efter drygt två minuter styrde Patric Hörnqvist in 1-0.

– Ja, det var ungefär samma matchbild som i de tidigare mötena, fast tvärtom. De var riktigt bra i första perioden och i inledningen av andra. Sedan började de backa och då kom vi in i spelet lite mer. Men dessförinnan var vi inte så bra, konstaterar den sörmländske speedkulan.

Henrik Lundqvist, som stoppade sammanlagt 22 skott, håller med.

– Vi gjorde nog vår sämsta period i hela slutspelet i första. Vi slarvade mycket och dom kom mycket aggressivare än i tidigare matcher, säger han.

– Men i första pausen pratade vi om att vi måste spela bättre och det gjorde vi också.

”Krigade vidare”

Själv tvingads ”Henke” alltså släppa in en puck direkt i öppningen, men sedan stängde han sin kasse helt och hållet och utsågs till matchens andra stjärna.

– Det är viktigt att inte bli stressad och börja ändra på spelet för att det smäller på en gång. Jag krigade vidare och behöll fokus. De slänger in mycket puckar på mål och har folk framför kassen hela tiden, så man får kämpa som fasen för att se nånting. Samtidigt gör killarna i vårt lag ett väldigt bra jobb där.

Med segern har Rangers alltså skaffat sig 3-1-övertag – och kan avgöra hemma på Madison Square Garden på fredag kväll.

– Vi ska göra allt för att vinna den matchen, såklart. Allt fokus är på det. Vi vill helst inte tillbaka hit en gång till, säger Carl Hagelin.

Svenska stjärnornas lyxgåvor till sina föräldrar

FAKTA

Nattens resultat:

Ottawa–Montreal 1–0 (0–0, 0–0, 1–0)

åttondelsfinal 4 i bäst av 7

Ottawa: Mike Hoffman. Målvakt: Craig Anderson 100 procent. Montreal: Målvakt: Carey Price 96,9 procent.

Publik: 20 500.

Montreal leder med 3–1 i matcher.

Pittsburgh–NY Rangers 1–2 e förl (1–0, 0–1, 0–0,

Pittsburgh: Patric Hörnqvist (2). Målvakt: Marc–Andre Fleury 91,3 procent. NY Rangers: Derick Brassard, Kevin Hayes. Målvakt: Henrik Lundqvist 95,7 procent.

Publik: 18 619.

NY Rangers leder med 3–1 i matcher.

Minnesota–St Louis 1–6 (0–3, 1–3, 0–0)

Minnesota:. Jared Spurgeon. Målvakter: Devan Dubnyk 64,7 procent, Darcy Kuemper 100 procent. St Louis: Vladimir Tarasenko 2, Ryan Reaves, David Backes, Paul Stastny (Patrik Berglund), Berglund. Målvakt: Jake Allen 94,4 procent.

Publik: 19 390.

2–2 i matcher.

Winnipeg–Anaheim 2–5 (1–1, 0–1, 1–3)

Winnipeg: Bryan Little, Mark Stuart. Målvakt: Ondrej Pavelec 88,2 procent. Anaheim: Ryan Kesler 2 (Jakob Silfverberg 1), Emerson Etem, Andrew Cogliano (Hampus Lindholm), Sami Vatanen. Målvakt: Frederik Andersen 92,6 procent.

Publik: 15 016.

Anaheim vidare med 4–0 i matcher.