Hörnqvists svar om VM – efter uttåget

”Alldeles för bra för att bli utslagna i fem matcher i första”

HOCKEY

NEW YORK. Han har varit Pittsburghs genomgående bäste forward i Stanley Cup-slutspelet.

Men om Patric Hörnqvist också kommer och hjälper Tre Kronor i VM är inte klart ännu.

– Jag ska gå genom några tester nu. Sedan får vi se. Jag har inte varit i kontakt med landslagsledningen ännu, säger han till Sportbladet efter den svidande sudden death-förlust som avslutade playoff-äventyret för pingvinerna.

Foto: AP

Patric Hörnqvist har slitit som besatt i Pittsburghs slutspelsmöten med New York Rangers och i den avslutande fajten på Madison Square Garden i natt fick han med sig lagkamraterna också.

Med kniven mot strupen gjorde de, som kollektiv, sin bästa match i hela serien.

– Jag vet inte om det var bästa matchen i hela serien, men det kändes i alla fall lite jämnare. Rangers hade inte pucken lika mycket som i de tidigare fajterna, säger ”Bengan” när vi träffar honom efteråt.

Men det hjälpte alltså inte.

”Har haft tunga skador”

Till slut blev det övertidsförlust – för andra matchen i rad. Och därmed är Penguins slutspel över för den här gången.

– Det är  såklart trist, det känns som vi är alldeles för bra för att bli utslagna i fem matcher i första omgången. Men vi har haft tunga skador, till exempel på backarna Kris Letang och Olli Määttä. Om de kunnat spela hade det varit annorlunda, vi blev för tunna bakåt, fortsätter den ende svenske pingvinen.

– Samtidigt måste man ge Rangers cred. Det är ett bra lag. De vinner på övertid två gånger och det är alltid mycket slump när det blir så, men sett till hela serien hade de ändå mer puck än oss och det var ju kul för ”Hagge” att han fick avgöra.

Nu är frågan om ”Bengan” kommer till VM och hjälper Tre Kronor med sitt outtröttliga slit..

Men svaret dröjer.

– Jag ska gå genom några tester med Penguins nu. Sedan får vi se. Jag har inte pratat med landslagsledningen ännu, säger han.