Karlsson spräckte målnollan i krossen

”Märkliga är att Canadiens var väldigt bra ikväll”

1 av 2 | Foto: REUTERS
HOCKEY

NEW YORK. Håller Ottawa på att ställa till med ytterligare ett mirakel?

De slog i alla fall Montreal i natt igen – i Bell Centre.

– Men vi tänker absolut inte längre än till nästa match. Vi ska försöka vinna den också. Sedan får vi se vad som händer, säger målskytten Erik Karlsson till Sportbladet 5-1-segern.

Omvärlden trodde förstås att Ottawa Senators var nere för räkning och på väg ut ur playoff efter tre raka förluster mot storebror Montreal.

Men laget som hämtade in 14 poäng under grundseriens avslutande månader och säkrade en slutspelsplats i allra sista omgången ger sig inte så lätt.

De krigade sig till en 1-0-seger i förrgår – och i natt kom de in i väldiga Bell Centre och bara sänkte storfavoriten.

Slutresultat:

5-1.

– Det märkliga är att Canadiens var väldigt bra ikväll, men vi lyckades lösa problemen de gav oss och fick bra utdelning på våra chanser. Det var skillnaden, säger Erik

Karlsson när vi når honom under lagets tågresa (!) tillbaka till huvudstaden.

Spräckte slutspelsnollan

Han bidrog själv med ett mål – på slagskott i powerplay i slutet av andra perioden – och spräckte därmed sin slutspelsnolla för året.

– Jag hade lite flyt, pucken studsade tursamt. Kanske hade den gått in ändå, jag vet inte. Skönt var det i alla fall. Det innebar 3-0 och det behövde vi i det läget. Självfallet var det gött för egen del också, det känns som det var ett tag sedan jag hängde en kasse.

Nu är frågan vad som händer härnäst.

”Alfred

Ska Senators tvinga fram en sjunde, direkt avgörande match – och ställa till med ännu större mirakel än när de stegrade sig in i playoff?

– Vi tänker inte alls så långt. Fokus är endast på nästa match. Vi ska försöka vinna den också. Sedan får vi se vad som händer, säger kapten Karlsson.

Alfredsson på läktaren

Som hade fint stöd på läktaren i natt – i form av förre kaptenen, och gode vännen, Daniel Alfredsson.

– Ja, det var härligt att se ”Affe” igen. Det var ett tag sedan sist, men han kom in i omklädningsrummet och hälsade på oss. Bättre stöd kan man ju inte tänka sig.

FAKTA

St Louis–Minnesota 1–4 (1–1, 0–2, 0–1)

åttondelsfinal 4 i bäst av 7

St Louis: Vladimir Tarasenko (Alexander Steen). Målvakt: Jake Allen 78,9 procent. Minnesota: Marco Scandella, Nino Niederreiter, Mikko Koivu, Charlie Coyle. Målvakt: Devan Dubnyk 97,3 procent.

Publik: 19 653.

Minnesota leder med 3–2 i matcher.

NY Rangers–Pittsburgh 2–1 e förl (1–0, 0–1, 0–0, 1–0)

NY Rangers: Derek Stepan, Carl Hagelin (2). Målvakt: Henrik Lundqvist 97,4 procent. Pittsburgh: Nick Spaling. Målvakt: Marc–Andre Fleury 94,4 procent.

Publik: 18 006.

NY Rangers vidare med 4–1 i matcher.

Montreal–Ottawa 1–5 (0–2, 0–1, 1–2)

Montreal: Tom Gilbert. Målvakt: Carey Price 80,0 procent. Ottawa: Bobby Ryan, Patrick Wiercioch, Erik Karlsson (1), Erik Condra, Mike Hoffman (Mika Zibanejad). Målvakt: Craig Anderson 97,8 procent.

Publik: 21 287.

Montreal leder med 3–2 i matcher.

(TT)