”VM? Det är svårt att svara på nu”

Chicago skickade ut Forsbergs Nashville

1 av 2 | Foto: AFP GETTY
HOCKEY

NEW YORK. Filip Forsbergs NHL-säsong är över.

Efter en heroisk insats i sex matcher blev Nashville till slut utslagna ur Stanley Cup-slutspelet av Chicago i natt.

Nu är frågan – kommer rookie-sensationen till VM?

– Det är svårt att svara på just nu. Vi har en del medicinska saker att ta hand om och sedan vet jag inte om landslagsledningen vill ha mig, säger han till Sportbladet efter den avslutande 4-3-förlusten.

Filip Forsberg

Nashville Predators gjorde verkligen vad de kunde mot Chicago Blackhawks och hade dem på gaffeln i sjätte matchen i natt också.

Efter halva första perioden i United Center stod det faktiskt 3-1 till gästerna.

Men obönhörliga slutspelsmaskinen Blackhawks malde sig tillbaka in i matchen, hade kvitterat redan innan inledningsperioden var över och när knappt fyra minuter återstod klappade backstjärnan Duncan Keith in den avgörande 4-3-pucken.

Därmed var serien över.

”Saknade förstås Shea Weber”

– Det känns såklart surt. Vi tog oss inte in i slutspelet med föresatsen att åka ut i första omgången, säger en dämpad Filip Forsberg när vi når honom halvannan timme efter slutsignalen.

– Vi mötte en väldigt bra motståndare och vi saknade förstås skadade Shea Weber, han är ligans bäste back och lämnade ett stort hål efter sig. Men jag tycker vi var väl så bra som Chicago i de flesta matcherna.

Hjalmarsson imponerad

Själv följde Filip upp en grandios grundsäsong – som slutade med att han blev trea i rookie-ligan – med ett minst lika övertygande slutspel. I förra matchen fullbordade han till och med ett hat trick.

– Jag har spelat mot honom nästan hela tiden och är väldigt imponerad. Han är riktigt svår att spela mot, gjorde fler mål än jag kan känna mig riktigt nöjd med och kommer få en väldigt bra karriär i den här ligan, säger Chicago-backen Niklas Hjalmarsson.

”Medicinska saker”

Därmed borde ”Flipper”, som han kallas i Nashville, vara en drömförstärkning för Tre Kronor i VM.

Men huruvida han kommer till Prag är ännu oklart.

– Jag läste vad ”Bengan” Hörnqvist sa efter Pittsburghs sista match och det är lika med mig. Det är svårt att svara på just nu. Vi har en del medicinska saker att ta hand om och sedan vet jag inte om landslagsledningen vill ha mig, säger han.

Ett hett tips är att Pär Mårts ringer redan under söndagen...