Chicago vidare: ”Riktigt roligt”

1 av 2 | Foto: AFP GETTY
HOCKEY

NEW YORK. Inte helt oväntat:

Chicago Blackhawks är vidare i slutspelet.

De dödade den inledande serien mot Nashville med en 4-3-seger hemma i United Center i natt.

– Det är riktigt roligt att vi klarade det, men det känns som det finns mer att få ut ur vårt lag. Jag är riktigt peppad på att få spela bättre i nästa omgång, säger Niklas Hjalmarsson till Sportbladet.

Det är en av de mest skoningslösa slutspelsmaskiner som någonsin funnits som huserar i United Center, så ingen är förstås förvånad över att Blackhawks till slut knockade Nashville.

De behövde dock sex matcher på sig – och avgjorde även nattens drabbning först när drygt fyra minuter återstod.

– Ja, det är riktigt roligt att vi klarade det och är vidare, men spelmässigt känns det som det finns mer att få ut av det här laget, säger småländske backstjärnan Niklas Hjalmarsson när vi når honom efteråt.

– Inte för att förringa Nashvilles insats på något sätt, de har varit svåra att spela mot och jag är väldigt imponerad av deras svenskar, men vi kan bättre. Det gäller mig själv också. Jag är riktigt peppad på att höja mig några snäpp i nästa omgång.

Nå, även om spelet inte nått upp till den nivå som blivit standard i Chicago i slutspelstider har de ändå, som vanligt, lyckats sätta in de förödande stötarna i avgörande lägen.

”Lyckas vinna de stora matcherna”

Som i nattmanglingen i match fyra.

Och som i natt, när Duncan Keith smällde in avgörandet i slutet av tredje perioden.

Killer-instinkten finns där bara.

– Ja, vi lyckas vinna de riktigt stora matcherna. Vi har bra självförtroende i de lägen, vi vet att vi vunnit stora matcher förut och vi vet att det finns gott om stjärnor i laget som kan gå in och avgöra. Vi har helt enkelt den lyxen och det är vi tacksamma för, fortsätter ”Hammer”.

”Blir tufft vilket som”

Nu väntar antigen Minnesota eller St. Louis i nästa omgång.

Det kan avgöras redan under söndagskvällen, svensk tid.

– Det blir tufft vilket som. Minnesota känns som de blir bättre hela tiden, de har fått mer bredd i år, framförallt på backsidan. Och St. Louis är ju St Louis, stor och tunga. Det ska bli en rolig utmaning att möta någon av dem, säger tvåfaldige Stanley Cup-mästaren Hjalmarsson.