Jannik Hansen tackar nej till VM

Danske forwarden är ljumskskadad

Foto: AP
HOCKEY

Danska ishockeylandslaget får klara sig utan sin NHL-stjärna i VM.

Vancouverspelaren är skadad.

– Jag är riktigt arg, säger Jannik Hansen till Ekstrabladet.

Sedan Vancouver Canucks åkt ut mot Calgary Flames i NHL-slutspelet har det funnits danskt hopp om att Vancouverforwarden Jannik Hansen skulle tacka ja till spel i VM.

Nu är det klart att han tackar nej på grund av en ljumskskada.

Efter en medicinsk undersökning som gjordes av Vancouver läkare i söndagskväll, har klubben avrått honom från att spela för att inte riskera att skadan blir värre.

– Jag är riktigt arg över att inte kunna spela i årets VM. Jag har alltid varit stolt över att representera Danmark och har alltid njutit av spela med laget. Men naturligtvis har jag full förståelse för Vancouvers rekommendationer, säger Jannik Hansen enligt Ekstrabladet.

Hoppas fortfarande på Nielsen

– Självklart hade jag velat ha Jannik i laget. Men det är en bedrift för Danmark att ha så många spelare i NHL. Därför måste vi anpassa oss till det faktum att vi kommer att få spela VM utan flera av våra bästa spelare, säger Janne Karlsson, tränare i danska landslaget.

Det finns fortfarande möjlighet att New York Islanders Frans Nielsen kan spela VM. Ikväll möts Islanders och Washington Capitals i en sjunde avgörande match. Förlust då och Danmark kan få med centern till Tjeckien.