Tampa Bay tvingade fram sjunde match

”Ska bli kul att vara med om en så stor kväll”

Foto: AP
Anton Strålman (6) jublar med Jason Garrison och Steven Stamkos (91).
HOCKEY

NEW YORK. Det blir ett sjunde, direkt avgörande drama även mellan Tampa och Detroit.

Lightning lyckades slå tillbaka i Joe Louis Arena i natt.

– Och nu är det dags att vi gör en riktigt bra hemmamatch igen. Jag tycker det ska bli kul att vara med om en så stor kväll, säger backen Anton Strålman till Sportbladet efter 5-2-segern.

Serien mellan Tampa och Detroit har varit en sällsam historia.

Varje gång det känts som att ena laget skaffat sig övertag har det andra slagit tillbaka – och så blev det i natt också.

Efter den överraskande 4-0-segern nere i Tampa i lördags hade Detroit drömläge att avgöra hela serien på hemmaplan och det förväntade sig de flesta att de skulle göra också, men icke.

”Varit för mycket stiltje”

Lightning gjorde sin bästa bortamatch under slutspelet, vann med 5-2 – och tvingar därmed alltså fram en ”Game 7” på hemmais.

– Ja, det här var en bra match. Vi tog matchen till dom istället för att bara stå och titta. Det har varit för mycket stiltje i vårt spel några matcher men ikväll åkte vi skridskor, tog initiativ och agerade med energi, säger Anton Strålman när vi når honom strax efter slutsignalen.

Och nu borde det logiskt sett vara Lightning som har fördel i avgörandet, med hemmaplan och allt..

Men vem vet?

Hittills har ingen lyckats vinna två matcher i rad i den här serien.

– Nej, det är lite underligt. Statistiskt ska det alltså vara Detroit som tar det då. Men jag tycker det är dags att vi gör en riktigt bra hemmamatch igen. Vi har varit bra i två och för jäkla dåliga i en. Nu får vi skärpa till oss, fortsätter ”Strålle”.

– Själv tycker jag det ska bli roligt att få vara med om en ”Game 7” igen. Sådana stora kvällar är de bästa.

Kronwalls tackling omtalad

Frågan är om svenske Detroit-backen Niklas Kronwall får vara med då.

Han var inblandad i en kontroversiell situation i natt då han sänkte Tampa-forwarden Nikita Kucherov med en våldsam tackling.

Många menar att ”Kronner” både hoppade och satte en armbåge i huvudet på sin motståndare och därför borde stängas av, trots att han inte ens fick utvisning.

– Det var en riktigt rejäl tackling, men jag vet inte. Jag tycker den var okej, även om han kanske får upp armen lite, säger Anton Strålman.

Den sjunde, direkt avgörande matchen mellan lagen spelas natten till torsdag.

VIDEO: Se Kronwalls tackling här (extern länk)

FAKTA

Detroit–Tampa Bay 2–5 (0–2, 1–1, 1–2)

åttondelsfinal 6 i bäst av 7

Detroit: Tomas Tatar 2 (Niklas Kronwall). Målvakt: Petr Mrazek 85,2 procent. Tampa Bay: Tyler Johnson 2 (Victor Hedman 1), Jason Garrison, Alex Killorn, Cedric Paquette. Målvakt: Ben Bishop 91,7 procent.

Publik: 20 027.

3–3 i matcher.

Washington–NY Islanders 2–1 (0–0, 1–0, 1–1)

Åttondelsfinal 7 i bäst av 7

Washington: Joel Ward, Jevgenij Kuznetsov. Målvakt: Braden Holtby 90,9 procent. Ny Islanders: Frans Nielsen. Målvakt: Jaroslav Halak 92,3 procent.

Publik: 18 506.

Washington vidare med 4–3 i matcher.

(TT)