Washington tog död på ”Game 7”-spöket

Ställs mot NY Rangers i nästa omgång

1 av 2 | Foto: REUTERS
HOCKEY

NEW YORK. Washington Capitals är vidare i Stanley Cup-slutspelet.

De lyckades, till sist, knocka New York Islanders i den sjunde, direkt avgörande matchen hemma i Verizon Center i natt.

– Det känns nästan som att vi vann för att vi var så irriterade över alla ”Game 7”-förluster tidigare genom åren, säger Nicklas Bäckström till Sportbladet efter 2-1-segern.

Kung Henriks” rörande lyxgåva till sin mamma

Ja, det gick några gamla ”Game 7”-spöken genom Verizon Center inför dramat mellan Capitals och Islanders i natt.

Inte mindre än fem gånger under den pågående Ovetjkin-Bäckström-eran har ju Caps blivit utslagna i sådana do-or-die-matcher – merparten av dem spelade hemma i D.C.

Kuznetsov satte matchavgörandet

Men de spökena jagades på flykten när unge ryssen Evgeni Kuznetsov 12.42 in i tredje perioden mycket snyggt sprättade in det som skulle visa sig bli den avgörande 2-1-pucken bakom Jaroslav Halak.

– Det satt hårt åt, det har varit en jämn och hård serie och Islanders har spelat väldigt bra, men ikväll tycker jag att vi tog tag i taktpinnen direkt, tryckte på bra i alla fall i två perioder och såg samtidigt till att de inte fick särskilt mycket framåt, säger Nicklas Bäckström när vi talar med honom efter slutsignalen.

– Kanske hade det att göra med att vi har mer erfarenhet av den här sortens matcher, men jag tycker nästan det känns nästan som att vi vann för att vi var så irriterade över alla ”Game 7”-förluster tidigare genom åren. Det är i alla fall jäkligt skönt att vi lyckats gå vidare.

I nästa omgång väntar ytterligare ett New York-lag.

Rangers.

”Vi får vara underdogs”

Dom känner Capitals sedan tidigare, om man säger så. Det här blir fjärde gången på sex år som de stöter på varandra i slutspelet

– Jo, man har viss vana av att spela mot Rangers. Men det ska bli kul. Dom är bäst i ligan och vi får vara underdogs. Henrik Lundqvist verkar vara i toppform, så det vill till att vi är skarpa framåt, säger ”Bäckis”.

För New York Islanders innebar nattens förlust inte bara att säsongen är över.

Hela den 43 år långa Nassau Coliseum-epoken tog slut.

Nästa säsong flyttar ju laget till Barclays Center i Brooklyn, så lördagens match – som Islanders vann med 3-1 - blev den allra sista på Long Island.

Kung Henriks” rörande lyxgåva till sin mamma

FAKTA

Detroit–Tampa Bay 2–5 (0–2, 1–1, 1–2)

åttondelsfinal 6 i bäst av 7

Detroit: Tomas Tatar 2 (Niklas Kronwall). Målvakt: Petr Mrazek 85,2 procent. Tampa Bay: Tyler Johnson 2 (Victor Hedman 1), Jason Garrison, Alex Killorn, Cedric Paquette. Målvakt: Ben Bishop 91,7 procent.

Publik: 20 027.

3–3 i matcher.

Washington–NY Islanders 2–1 (0–0, 1–0, 1–1)

Åttondelsfinal 7 i bäst av 7

Washington: Joel Ward, Jevgenij Kuznetsov. Målvakt: Braden Holtby 90,9 procent. Ny Islanders: Frans Nielsen. Målvakt: Jaroslav Halak 92,3 procent.

Publik: 18 506.

Washington vidare med 4–3 i matcher.

(TT)