Chockad av beskedet: ”Extremt besviken...”

1 av 9
FOTO: Viasat
HOCKEY

Niklas Kronwall missar ”game 7” i natt.

Nu uttalar han sig om avstängningen.

– Jag är extremt besviken, säger Detroit-stjärnan.

NHL-svenskarnas lyxgåvor till sina föräldrar

Han är Detroit Red Wings försteback och den med mest speltid i laget.

Men Mike Babcock får klara sig utan den svenske stjärnan i den sjunde och direkt avgörande matchen mot Tampa Bay i natt.

”Inte en av mina bättre stunder”

Tacklingen på Nikita Kucherov natten till onsdagen renderade i en match avstängning, något Red Wings general manager Ken Holland tidigare uttryckt sin besvikelse över.

Nu uttalar sig huvudpersonen själv för första gången. Och det är en ordentligt besviken Kronwall som tar bladet från munnen.

– Det här är givetvis inte en av mina bättre stunder i livet… Jag är extremt besviken, säger han enligt tampabay.com.

”Chockad”

USA Today skriver att 34-åringen var ”i chock” när han fick beskedet. Han köper inte disciplinnämndens motivering som löd:

”Kronwall delar ut en tackling som i all väsentligt träffar Kucherov i huvudet...han tar några snabba skär, lyfter med båda fötterna och för vänster arm rakt in i Kucherovs ansikte just som han passat pucken. Detta är charging”.

– Jag upplever inte att det var så det gick till, men det är som det är. I slutändan gjorde jag något som satte dem (disciplinnämnden) i en sits där de var tvungna att ta ett beslut, och det är mitt eget fel, säger Kronwall enligt tampabay.com.

NHL-svenskarnas lyxgåvor till sina föräldrar

ARTIKELN HANDLAR OM