Strålman avgjorde – Tampa vidare

... men drömmålet dömdes bort: ”Lite karma”

Foto: AP/TT
Anton Strålmans Tampa slog ut Detroit i natt.
HOCKEY

NEW YORK. Först gjorde han karriärens snyggaste mål.

Men det blev bortdömt.

Så det var väl inte mer än rätt att Anton Strålman lite senare kunde sätta spiken-i-kistan-målet som tog Tampa vidare i slutspelet i tom kasse.

– Det kanske var kanske lite karma där. För det handlade verkligen inte om talang, bara tur, säger den 28-årige backen till Sportbladet efter 2-0-segern.

En minut och tjugo sekunder återstod av Game 7-dramat, och Detroit tryckte på besinningslöst för kvittering, när Anton Strålman ryckte åt sig pucken vid förlängd mållinje, vallade den i sargen – och in i gästernas tomma kasse på andra sidan banan.

Rätt snyggt.

Men ändock ingenting mot det mål han gjorde några minuter tidigare.

Då fick han pucken vid offensiv blå, tog några skär in i slottet, drog ett par Detroit-spelare och stänkte in den.

Karriärens snyggast, typ.

”Sjukt snyggt”

Men i samma stund tyckte domaren att Steven Stamkos och Riley Sheahan hade begått interference på varandra, så han blåste helt snöpligt av.

– Sjukt snyggt var det, berömmer landsmannen Victor Hedman på telefon från Tampa.

– Jag fattade först inte varför domaren blåste, men han skulle ta ut spelare från bägge lagen och då måste han ju det.

”Strålle” själv verkar inte tycka att det var så märkvärdigt.

– Jag såg inte vad det var de blåste för, men signalen hördes ju så så speciell bedrift var det väl inte. Tur bara att det inte fick sådan betydelse, säger han när vi når honom en och en halv timme efter slutsignalen.

”Kanske lite karma”

– Men det var kanske lite karma ändå, att den sista pucken gick in . För det handlade då verkligen inte om talang. Jag hade bara ren tur.

Nå, det innebar att Lightning till slut vann serien över Detroit och nu är vidare till nästa omgång.

– Ikväll ska man ju vara ärlig och säga att det kunde gått hur som helst. Det kändes som att Detroit förde matchen i de två förta perioderna, då hade vi svårt att komma in i det, fortsätter Strålman.

– Men i tredje spelade vi mycket bättre, särskilt efter att vi hade fått det väldigt viktiga 1-0-målet, och som helhet tycker jag vi gjorde en bra serie.

Ställs mot Canadiens

Nu väntar alltså en ny duell mot mot Montreal – och chans till revansch för den förödmjukande ”sweepen” i fjolårets slutspel.

– Jag tycker vi är bättre rustade i år. Dels har vi fått in spelare som Anton och Coburn och Brian Boyle, som varit väldigt viktig för oss, säger Victor.

– Sedan fick vi väldigt nyttig erfarenhet av serien mot Montreal ifjol, även om serien gick fort. Det har vi visat mot Detroit.

Första matchen mot Canadiens spelas i Bell Centre redan natten till lördag.

– Ja, det är snabba ryck. Vi får njuta av det här nu en kväll. Men redan under torsdagen flyger vi upp till Montreal och sedan är det stenhårt fokus på den serien, säger ”Vigge”.

FAKTA

Matchfakta:

Tampa Bay–Detroit 2–0 (0–0, 0–0 2–0)

Åttondelsfinal 7 i bäst av 7

Tampa Bay: Braydon Coburn, Anton Strålman (1.). Målvakt: Ben Bishop 100 procent. Detroit: Målvakt: Petr Mrazek 93,8 procent.

Publik: 19 204.

Tampa Bay vidare med 4–3 i matcher.