Frölundaprofilen lämnar för NHL

Gustafsson har skrivit på ett tvåårskontrakt

HOCKEY

Erik Gustafsson lämnar Frölunda.

Den poängstarke backen har skrivit ett tvåårskontrakt med Chicago Blackhawks.

– Han kommer inte spela i Frölunda nästa säsong. Han lämnar Sverige, bekräftar agenten Peter Wallén för GT.

23-årigen Gustafsson kom till Frölunda för två säsonger sedan från Djurgården. Senaste säsongen gjorde han 32 poäng i Förlundatröjan, men nu blir det flytt till Nordamerika.

Backen har skrivit ett tvåårskontrakt med Chicago Blackhawks.

– Det har funnits intresse för honom sen slutspelet. Detta har varit på gång i några veckor. Nu är det klart att han kommer tillhöra Chicago i två år, säger Peter Wallén, till GT.

"Stor chans till NHL-spel"

Det kan bli spel i AHL från början, men agenten tror att han har stora chanser att ta en plats i NHL innan kontraktet går ut.

– Jag tror att han har stora chanser att ta en plats under det här kontraktet, men vet inte när han är färdig att kliva in. De saknar det spel han står för. Han är en kreativ vänsterfattad back. De har inte en sån där borta. Han kan sätta fart på spelet, har helt okej storlek och kommer bli starkare. Erik har goda förutsättningar att lyckas i Chicago, säger Wallén

Erik Gustafsson själv:

– Det är tråkigt. Jag har fått en jäkla hjälp av Frölunda med mitt spel. Jag är väldigt tacksam mot Frölunda. Det är en fantastisk klubb. Men nu hade jag min möjlighet att åka över och tog den. Det känns väldigt rätt, säger han till GT.