Han vill bli näste svensk i NHL

Fredrik Claesson: "Nu ska jag verkligen in där"

Foto: BILDBYRÅN
Fredrik Claesson.
HOCKEY

Efter tre år i Kanada väntar Fredrik Claesson, 22, fortfarande på NHL-debuten för Ottawa.

I år hoppas han att den äntligen ska komma.

– Jag sa innan att jag ger det tre år, vilket jag gjort nu. Nu ska jag verkligen in där, säger han.

Fredrik Claesson vann JVM-guld 2012 och lämnade därefter Djurgården och SHL för spel i Ottawa.

Efter tre år i Kanada väntar den 22-årige backen fortfarande på NHL-debuten.

– Jag visste att det skulle ta ett tag innan jag skulle få  chansen i NHL, men jag sa innan att jag ger det tre år, vilket jag gjort nu. Nu ska jag verkligen in där, säger han i en intervju med hockeysverige.se.

Svarade för 29 poäng 2013/2014

De senaste tre säsongerna har han spelat i farmarlaget Binghamton där han säsongen 2013/2014 svarade för tre mål och totalt 29 poäng på 75 matcher.

– Säsongen då det gick bra för mig, också laget gick sjukt bra. Självklart var det en besvikelse efter säsongen att inte få chansen i NHL, då kändes det som att jag skulle få chansen att spela, säger han.

Den gångna säsongen var Claesson inte lika framgångsrik – bara 19 poäng på 76 matcher.

– Jag får ju spela väldigt mycket när jag är i Binghamton och spela mot motståndarnas förstalina och så vidare. Sedan har jag inte den här säsongen fått någon riktig backpolare utan får spela med vissa rookies.  Självklart ska jag inte skylla på det, men det är svårt och det blir ingen kontinuitet. Sedan var jag helt enkelt inte tillräckligt bra, tycker jag själv i alla fall.

"Måste fan kriga lite"

Trots att Djurgården fortfarande ligger honom varmt om hjärtat är en flytt till Sverige i dagsläget inte aktuellt.

– Djurgården kommer alltid vara ett alternativ, men jag känner att jag fortfarande är ung så jag måste försöka nå NHL. Annars kommer jag ångra mig senare. Det är min dröm att få komma upp och spela i NHL så jag måste ju fan kriga lite för att nå dit, men vi får se.