Kane inblandad i en våldtäktsutredning

Sportjournalist i USA: ”Uppgifter från poliskälla” Ingen anmälan gjord

Foto: TT
Patrick Kane.
HOCKEY

NEW YORK. Enligt uppgifter i amerikansk media är Chicago Blackhawks-stjärnan Patrick Kane föremål för en polisutredning om våldtäkt.

En kvinna uppges anklaga NHL-spelaren för sexuella övergrepp.

Det är Buffalo News – huvudtidning i Patrick Kanes hemstad Buffalo – som uppger att polisen i förorten Hamburg utreder en incident rörande en våldtäkt och att den 26-årige NHL-stjärnan är inblandad.

Källor säger till tidningen att en kvinna anklagar honom för ett sexuellt övergrepp.

Hon ska ha uppsökt ett lokalt sjukhus och där genomgått ett så kallat våldtäktstest.

”Ingen polisanmälan”

Någon formell polisanmälan är inte upprättad.

– Vi kan varken bekräfta eller dementera att någon form av utredning pågår innan en formell polisanmälan är gjord, säger en talesman för polisen i Hamburg till News.

Tidningen skickade underer onsdagsmorgonen en reporter till Kanes hem i just Hamburg för att försöka få en kommentar, men nekades tillträde till huset.

Advokaten Paul J. Cambria – som förträdde Kane när han för sex år sedan anklagades för att ha misshandlat en taxichaufför – är förtegen.

– Jag har inget att säga, lyder hans enda kommentar.

Kan överlämna sig själv

Enligt flera av Buffalo News källor kommer Kane självmant att överlämna sig till polisen för förhör, eventuellt redan ikväll.

NHL och Chicago Blackhawks är informerade.

– Vi är medvetna om att polisutredningen pågår och följer utvecklingen, säger ligans talesman Frank Brown.

Patrick Kane är en av NHL:s allra största stjärnor, har sedan 2010 vunnit tre Stanley Cup med Chicago och förärades 2013 Conn Smythe Trophy – priset till Stanley Cup-slutspelets mest värdefulle spelare.

Han skrev, precis som radarpartnern Jonathan Toews, förra året på ett nytt rekordkontrakt som ger honom 13.8 miljoner dollar – 120 miljoner kronor – per säsong.