”Jag tränar aldrig någon kondition”

Som om vi inte var avundsjuka på Erik Karlsson redan...

HOCKEY

Han är lagkapten i NHL, har en årslön på 60 miljoner kronor och är bara 25 år.

Behöver du ytterligare en anledning till att vara avundsjuk på Erik Karlsson? Här är en:

– Jag kör ingen konditionsträning.

Det låter osannolikt men det är just så det ligger till. Efter att ha gått på is inför den kommande säsongen som lagkapten för Ottawa Senators gav Erik Karlsson en intervju med TSN om sitt udda träningsupplägg.

– Jag gör all min konditionsträning på is. Jag kör ingen alls under sommaren, säger 25-åringen.

”Mitt problem att behålla vikt”

Samtidigt som andra hoppfulla ishockeytalanger nöter mil efter mil mellan barrträden på de gropiga svenska skogsvägarna stannar Karlsson i gymmet. Men det är inte för att 25-åringen är lat.

– Mitt problem har alltid varit att behålla vikten och försöka bli både större och starkare. Om jag kör konditionsträning under sommaren också kan jag inte lägga på mig den vikten och behålla den under året. Min konditionsträning börjar nu, på isen.

”Alla är olika”

Ingen kan heller ifrågasätta resultatet av Karlssons träning. Backen snittade över 27 minuters speltid per match för tredje säsongen i rad när han förra säsongen prisades som årets back i NHL för andra gången på fyra år.

– Alla är olika. För mig handlar det om att lägga på mig vikt och behålla den för att kunna hålla mig frisk och hel. Styrkan har jag redan. För mig handlar det om att äta bra, sova regelbundet och träna konsekvent fyra eller fem gånger per vecka.