NHL-svensk stängs av för huvudtackling

”Har ingen chans att skydda sig”

Gabriel Landeskog backcheckade, och smällde då till Bostons Marchand "blind side" – och fick matchstraff för det.
HOCKEY

Gabriel Landeskog fick matchstraff för sin tackling på Bostons Brad Marchand.

Nu kommer beskedet:

Colorado-kaptenen av i två matcher.

Det var i inledningen av den andra perioden i matchen mellan Boston Bruins och Colorado Avalanche som gästernas svenske lagkapten Gabriel Landeskog träffade Brad Marchand med en tackling som tog illa.

Försvarades av Roy

Landeskog brakade rakt in i sidan på en oförberedd Marchand, som föll till isen, och fick matchstraff för förseelsen. Efteråt togs svensken i försvar av tränaren tillika målvaktsikonen Patrick Roy.

– Jag tror att Gabriel bara försökte ta sig förbi och komma framför honom, men det blev som det blev och utvisningen var korrekt, sa Roy till klubbens hemsida.

”Fokus mot huvudet”

På fredagskvällen, svensk tid, kom beskedet. Landeskog stängs av i två matcher och får löneavdrag motsvarande 520 000 kronor.

”Brad Marchand är visserligen tacklingsbar eftersom han är puckförande, och en spelare bör vara förberedd på att tacklas i en sådan situation. Däremot ska spelaren inte behöva ta en tackling mot huvudet som fokuspunkt. Marchand ser heller inte Landeskog vilket gör att han inte har någon chans att skydda sig”, konstaterar NHL Player Safety.

Marchand fick 5 000 dollar i böter för att ha delat ut ett slag i ansiktet på Landeskog efteråt.